logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Pranojedstvo in pranični zvok
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Čemu in kako
Donatorstvo


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka

 
Knjige in zgoščenke

 

Znižali smo cene nekaterih knjig in zgoščenk. Nove cene so:

 • Brezmejne pojoče vezi telesa in duha mehiških Majev: 15€
 • Zvočne podobe prebujene ljubezni: 17€
 • Slovansko in staroslovensko zvočno predivo: 15€
 • Slovanski melos v zvočnih podobah sveta: 15€
 • Blagozvočje grškega buzukija ...: 10€"
 • Zvočne podobe sveta in slovenske duše ...: 10€
 • - - - - - - - - - - - - - - - - -

  DVE ZGOŠČENKI
  ansambla VEDUN

  SLOVANSKO IN STAROSLOVENSKO ZVOCNO PREDIVOSLOVANSKO IN STAROSLOVENSKO ZVOČNO PREDIVO

  Video predstavitev
  Naročilo zgoščenke


  SLOVANSKI MELOS V ZVOCNIH PODOBAH SVETASLOVANSKI MELOS V ZVOČNIH PODOBAH SVETA

  Video predstavitev
  Naročilo zgoščenke
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Zgoščenka
  ansambla VEDUN

  Blagozvocje grškega buzukija...
  Video predstavitev
  Naročilo zgoščenke
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  DVD
  ansambla VEDUN

  Zvocne podobe sveta in slovenske duše...
  Video predstavitev DVD-ja
  Naročilo DVD-ja
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Oglejte si še ostale zgoščenke ansambla VEDUN

  Knjige in zgošcenke - Vedun
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  KNJIGA
  dr. Mire Omerzel - Mirit
  BREZMEJNE POJOČE VEZI TELESA IN DUHA MEHIŠKIH MAJEV


  KOZMIČNA TELEPATIJA - knjiga - BREZMEJNE POJOČE VEZI TELESA IN DUHA MEHIŠKIH MAJEV - dr. Mira Omerzel - Mirit
  Video predstavitev knjige.
  Naročilo knjige
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  KNJIGA
  dr. Mire Omerzel - Mirit
  ZVOČNE PODOBE PREBUJENE LJUBEZNI


  Zvocne podobe prebujene ljubezni
  Video predstavitev knjige
  Naročilo knjige
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Oglejte si še ostale knjige dr. Mire Omerzel - Mirit

  Knjige in zgošcenke - Vedun
  - - - - - - - - - - - - - - - - -

   

   
   
   
   
   
   

  1. KNJIGA iz zbirke
  PPREJA VEČNOSTI duhovnih zgodb in pravljic:

  Pravljica o življenjskem iskanju in prebujanju
  Naslovnica knjige Potovanje na vrh Svete gore - dr.Mire Omerzel Mirit.

  Odkrivamo neštete ravni ali razsežnosti duše, življenja in resničnosti. Skrivno se razkriva. Skrivnostno pa navdihuje. Preseganje zataknjenosti v snovni svet razgalja čudežno in umu nedoumljivo. Mirina PREJA VEČNOSTI duhovnih zgodb in pravljic, ki temeljijo na brezčasnih duhovnih resnicah in izročilih različnih kultur,  odkriva bralcem zaklade duše ali vsepovezane zavesti, poti duhovne preobrazbe in odgovore na brezčasna vprašanja, ki jih duhovnim iskalcem zastavlja življenje. Nagovarja velike ali majhne otroke, ali bolje ‒ tiste, ki še čutijo v sebi otroško zvedavost. Starost bralcev ni pomembna. Zgodbe bodo pritegnile vse tiste, ki v sebi še niso ubili otroške igrivosti.

  Prva pravljica, Potovanje na vrh Svete gore, zajema iz slovenske kulturne dediščine in iz brezčasnega tkanja slovanske duše. Potovanje na vrh svete ali steklene gore, kjer raste jablana s čudežnimi zlatimi jabolki, sodi med najpomembnejše mite in simbole o človekovem iskanju, namenu in ciljih življenja, ki v simbolnem jeziku pripoveduje o razsvetljenju ali prebujenju v vse razsežnosti duha in bivanja.

  Zato je staroslovensko duhovno potovanje na vrh mitične gore postalo ogrodje te Mirine pravljične zgodbe, v kateri se avtorica spogleduje s staroveško slovensko in slovansko filozofijo življenja, ki je sicer doma tudi v drugih kulturah in učenjih. Resnice v njej so občečloveške in brezčasne. Slovansko izročilo je tej zgodbi posodilo svojo hrbtenico ‒ poetično in simbolno zamisel o potovanju na vrh ali do cilja, kjer ali ko človek po neštetih preizkušnjah in dolgem prizadevanju končno doseže sadove sreče in obilja.

  V pravljico so vtkane tudi slovenske starosvetne ljudske pesmi, ki tako v tej preji duhovnih sporočil dobijo nazaj prvotni namen, ali bolje ‒ svojo prvobitno sveto in obredno vlogo. Ozvočena preja pesmi pa zgodbi podeli svojo spevnost. Že pozabljene slovenske ljudske pesmi spominjajo večne iskalce (kar smo mi vsi) na večni življenjski Načrt ali usodnost ter opozarjajo na njene zakonitosti, ki jim ni mogoče ubežati.

  Mira Omerzel - Mirit je doktorica muzikoloških znanosti, univ. dipl. etnologinja, svobodna raziskovalka, pisateljica, duhovna učiteljica, glasbenica, zvočna terapevtka in jasnočutna kozmična telepatka ‒ medij za prenos Izvorne življenjske energije ali slišnega in neslišnega Univerzalnega frekvenčnega valovanja. Je ustanoviteljica ansamblov Trutamora Slovenica (za arhivsko oživljanje slovenske glasbene dediščine) in Vedun (za staro in meditativno glasbo ljudstev sveta) ter Katedre za razvoj zavesti in harmoniziranje z zvokom Veduna.

  Mirit že desetletja raziskuje in ponovno obuja še zlasti staroslovensko in staroslovansko tisočletja dedovano glasbeno in duhovno tradicijo, še posebej že pozabljeno znanje o učinkovanju zvoka, ritmov in duše ter brezčasne ali večne modrosti različnih civilizacij, kar povezuje v edinstveno celovito planetarno učenje. Kot varuhinjo (wisdom keeper), zdravilko-šamanko, duhovno učiteljico in medkulturno povezovalko (runner) so jo prepoznali tudi modreci drugih kultur. Njeno pisanje pa so označili za svete knjige prihodnosti.

  Mirine knjige, še zlasti iz knjižne serije Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost, in zbirka duhovnih sporočil v verzih Zvočne podobe prebujene ljubezni, njene delavnice in tečaji, pa tudi koncerti in zgoščenke njenega ansambla Vedun (glasbenikov - zvočnih terapevtov - medijev, s katerimi muzicira v transcendentalnem stanju zavesti) vodijo bralce in poslušalce na najgloblje ravni duše, v zvočno prvobitnost, k Viru življenja, v središče ali pravljične svetove človekovega duha. Zvoku in jeziku Mirit in glasbeni sodelavci z uglašeno besedo, blagozvočno glasbo, s težko doumljivo in čudodelno zvočno »kirurgijo« vračajo urejajočo moč, nekdanjo svečeniško noto in svetost. Tu velja omeniti še zlasti zgoščenke Zvočnost slovenske duše, Zvočnost slovenskih pokrajin in Pravljični zvok pastirice z drumlico, še posebej pa projekt, ki je zorel 30 let ‒ knjigo v slovenskem in angleškem jeziku z dvema zgoščenkama Vilinska nit zvočne preje / Šamansko obredje naših prednikov, kjer Mirit skupaj z glasbenikoma Mojko Žagar in Tinetom Omerzelom Terlepom oživlja staroslovensko duhovno in glasbeno izročilo, ki izvira še iz predkrščanske kozmično-zemeljske miselnosti, pa že pozabljena starodavna slovenska ljudska glasbila in pesmi, ki so bile v minulih stoletjih in tisočletjih duhovni kažipot, opomnik in vodilo skozi življenje, njegova obredja in uganke.

  Večino slovenskih ljudskih pesmi, ki so vnesene v zgodbo Potovanje na vrh Svete gore, so v celoviti zvočni podobi in brez modnih dodatkov ali izkrivljenj glasbeniki ansamblov Trutamora Slovenica in Vedun arhivirali v projektu Vilinska nit zvočne preje. Mirit pa je v spremljajoči dvojezični knjižici k dvema zgoščenkama razložila namen in pomen pesmi ter starodavnih obredij. • Video predstavitev knjige


 • leto izdaje: 2013
  založba: Dar Dam
  vezava: mehka, broširana z zavihki
  št. strani: 96
  dimenzije: 16,5 x 23,5 cm
  ISBN 978-961-93388-1-0
  cena: 16,50 EUR

  NAROČILA

  Za naročilo knjige pošljite sledeče podatke po elektronski pošti na naslov:

  Ime in priimek:
  Ulica:
  Poštna številka:
  Kraj:
  Država (*):
  Naslov knjige: POTOVANJE NA VRH SVETE GORE
  Število izvodov knjige:
   

  V nekaj dneh vam bomo poslali predračun za naročeno knjigo. Knjigo vam bomo poslali po plačilu predračuna.

  Zaradi razmer po pandemiji korona virusa knjig, kart in zgoščenk ne pošiljamo več po povzetju.

  Ob nakupu Vam stroškov pakiranja ne zaračunamo. Poštnino za območje Slovenije vam zaračunamo v skladu s trenutno veljavnim cenikom Pošte Slovenije (za blagovno pismo s sledenjem).

  (*) Strošek pošiljanja in poštnine za tujino je odvisen od naslova. Pošljite nam Vaše podatke in pripravili Vam bomo predračun.
  Prodaja: Inštitut Sventovid, Škrilje 50c, 1292 Ig,
  D.Š: 76618722, Matična št.: 6975798000

     o straneh / Katedra Veduna © 2007