logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Življenje brez običajne hrane (pranojedstvo)
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

Intenzivi
  Informacije
in prijave
031/ 748-478
po 14.00 uri
Tatjana Podobnik


 

  Kdaj in kje
Vsako tretjo soboto v mesecu (razen junija, julija in avgusta) 17.00 do 21.30 v Živa centru,
Kurilniška 18, Ljubljana.


 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo, da
se prijavite najkasneje do srede pred intenzivom.
V primeru odpovedi udeležbe vas prosimo,
da nas o tem pravočasno obvestite, da lahko vaše mesto ponudimo drugim.

S seboj prinesite copate, podloge in odeje za sedenje ali ležanje.

 

Kozmične iniciacije
Maraton prosvetljenja
Veduna Kozmična resonanca
Transcendenca zavesti in zvoka
 
 
     
 
Intenzivi na različne življenske teme so namenjeni samospoznaji, duhovnemu prebujanju, širitvi zavesti in ozaveščanju, reševanju ter transformiranju življenjskih težav, ki nas najbolj »žulijo« in nerazrešene ovirajo na življenjski in duhovni poti ter terjajo ponavljanje bolečih izkušenj, vse dokler se ne zavemo njihove vzročnosti, odpravimo vzroke in jih spremenimo v pozitivnejša odzivanja.
 
     


Duhovne modrosti ljudstev sveta v času sprememb

    Duhovna modrost indonezijskih zdravilcev in medijev
Duhovna modrost avstralskih Aboridžinov
Duhovna modrost Hopijev in severnoameriških Indijancev
Duhovna modrost mehiških Majev
Duhovna modrost kozmične zavesti starih Slovanov in naših davnih prednikov

Jesen 2007:

    Kozmična zavest naših prednikov
Veliki slušni logos Univerzuma
Nasledstvo legendarne Lemurije in filipinska psihična kirurgija

Pomlad 2008:

    Kozmična doktrina kirurgije zvoka
Egipčanski misteriji zvočnega univerzuma
Misteriji popolnega sozvenenja s harmonijo vesolja
Zvočna tehnologija psihične kirurgije legendarne Atlantide
Iniciacijska pot naših davnih prednikov – planetarnih in staroslovenskih
Solsticijsko zvočno obredovanje Misterijev kirurgije zvoka

Cikel intenzivov 2008/2009

Cikel intenzivov 2009/2010

Cikel intenzivov 2010/2011

Cikel intenzivov 2011/2012

Cikel intenzivov 2012/2013

Cikel intenzivov 2013/2015

Cikel intenzivov 2015/2016

Cikel intenzivov 2016/2017Duhovne modrosti ljudstev sveta v času sprememb


V tem izjemnem času velikih sprememb se ponovno zatekamo k izjemnim modrostim pozabljenih duhovnih tradicij in izročil ljudstev sveta. V zadnjih stoletjih ali celo tisočletjih smo v neosveščenosti in nezavedanju povsem prezrli veliko znanje naših prednikov, znanje o duhovnem prebujanju, ki je bilo našim zemeljskim prednikom mnogo bolj pomembno kot nam danes.

Nešteto generacij je skozi stoletja in tisočletja raziskovalo in gradilo spoznajo o duhu, duši in telesu ter njihovem medsebojnem delovanju, spoznajo o kozmičnih zakonih, ki nas vse zadevajo, o smislu življenja in »velikem metu« do cilja človekove prisotnosti na zemlji. Nekatera ljudstva vsaj delček te modrosti živijo še dandanes, mnoga znanja pa je mogoče v stiku z Izvorno življenjsko Inteligenco in vibracijami Mojstrov Učiteljev Univerzuma ponovno obuditi, čeprav so stoletja in tisočletja tičala v pozabi.

 

Pri izdelovalcu glasbil v Indiji (New Delhi, Indija, 2002)


Človek s širjenjem zavesti ponovno postaja zopet toliko osveščen, da pričenja razumevati in sprejemati bistvo in smisel prisotnosti teh znanj, ki se niso brez smisla prebila v utrinkih tudi v naš čas. Širimo zavest in potujemo dalje. Univerzum se širi (Bog tudi) in z njima tudi mi. Potujemo Domov, potujemo v Dom duše. Vračamo se, od koder smo prišli. In ni nam treba vedno iskati daleč stran! Najpogosteje sicer posegamo po dognanjih hinduizma, budizma in taoizma, vendar smo tudi mi izšli iz bogate slovanske duhovne tradicije, ki pa je potonila v pozabo z nasilnim pokristjanjevanjem. Žal. Tudi mi, slovanske duše, smo se v davni preteklosti obračali na nevidne vitalne kozmične sile, na Izvor sam. In to znanje se je v glavnem prebilo do današnjih dni le še v zmistificirani in razvrednoteni obliki. Vendar za miti, pravljicami, reki in rečenicami tičijo dragulji pozabljenega bistva, skriti pred slepim umovanjem.

In prav tako kot drugod, so tudi v našem prostoru živeli izjemni ljudje, ljudje širokih duhovnih sposobnosti in brezmejne širine zavesti. Ti ljudje so kot luč in kažipot kazali stezo vsem, ki so hodili za njimi iščoč Veliko Resnico in bit življenja. In tako je še danes. Paradoksalno je le to, da navkljub izjemnemu tehnološkemu razvoju in dosežkom v materialnem svetu vemo mnogo, mnogo manj o duhovnih parametrih našega življenja, kot so vedeli naši davni predniki. Toda, sedaj je čas, ko človekovega prebujenja ne more več ustaviti nikakršna stranpot ali zaukazana doktrina. Duhovno se prebujamo z velikimi koraki in v prihodnjih letih naj bi dosegali izjemna spoznanja. In v tej kozmični (božanski) danosti univerzalnega utripa spet hlepimo po modrosti davnih iskalcev, ki so zmogli razumeti in živeti utrip trenutne danosti. Konec koncev – nič novega na planetu! Le mi se zgubljamo v zgodovini časa in v stranpoteh lastnega razvoja zavesti, se iščemo in spet postavljamo na pot v tem sinusnem valovanju prebujanja in osmislitve ter učenja skozi stranpoti in izgube. Velika modrost različnih duhovnih tradicij naravnih ljudstev sveta nam zopet prihaja naproti. S spoštovanjem in radostjo najavljam svojo podporo in zavezanost temu iskanju in oživljanju tudi do sedaj skorajda povsem pozabljene slovanske duhovne tradicije. Čas je, da oživimo tudi utrip duha prednikov našega kulturno zgodovinskega prostora.

 

Hindujski modrec s prepisi starovedskih svetih spisov "lontarjev" na palmovih listih (Bali, Indonezija, 2003)


V letih od 2000 do 2006 sem imela izjemno čast in priložnost srečati se in spoznati izvorno misel in življenjsko filozofijo ljudstev in plemen iz različnih dežel sveta. »Turistična agencija Mojstrov Učiteljev Univerzuma«, kot imenujem vodstvo kozmične Inteligence in Mojstrov, me je vodila s celine na celino, v različne skupnosti ljudi in do izjemnih posameznikov ter mi odprla pot k cenjenim zdravilcem, vidcem, vedcem, duhovnim vodjem in učiteljem. Ko sem avgusta 2000 ponovno zavestno vstopila v način prehranjevanja s prano ali vseprisotno energijo, mi je bil dodeljen plan učenja, ki ga letos (2007) zaključujem. Naročilo je zahtevalo, da te modrosti spoznam, ozavestim njihovo bistvo in skupni imenovalec, jih povežem in ponovno predam ljudem. Vse te pozabljene modrosti v sebi nosijo pomembna sporočila za čas, ki ga živimo. In še posebej za čas, ki prihaja.

 

Mirit s pipo miru Navaho Indijancev v naročju vrača ljudem indijansko modrost (Pula, Hrvaška, 2005)


Končno se (po več kot četrt stoletja intenzivnega duhovnega iskanja) spet počutim etnologinjo-raziskovalko, zavezano raziskovanju duhovnih tradicij sveta naših prednikov. Mednje sodijo tako indonezijski »balijani taksu« in »balijani tapankan«, ki se v povezavi z božansko inteligenco povezujejo z dušami umrlih in s predniki; aboridžinski »nángariji« - mojstri zdravilci, jasnovidci ter potniki v višjedimenzionalne svetove; nasledniki zdravilcev starih Majev »iloli«, svečeniki in šamani ter preroki »nik vakinel« (ali tisti, ki strmijo v center in gledajo skozi zavese časa), ki so izjemni potovalci v kozmični center kreacije skozi višjedimenzionalne portale časa in prostora; pa severnoameriški indijanski bojevniki Hopi, Navaho, Siox, Apači …, ki se pogumno lotevajo gledanja vase in odpravljanja miselno-čustvenih vzorcev in zagat, tako za dobrobit planetarnega kot osebnega razvoja in rast zavesti celotnega človeštva ter Mater zemljo. V jeseni 2007 se bomo poglobili še v staroegipčansko modrost, v tibetansko in egipčansko knjigo mrtvih, v celični spomin lemurijske in atlantidske civilizacije. Korenine slovanskih izročil ter pozabljenih zdravilskih spretnosti slovanskih jasnovedcev ali šamanov "kresnikov in vedomcev" pa se dotikajo vseh predhodnih duhovnih modrosti in kot svojevrsten povzetek nakazujejo enovito duhovno jedro staroveških modrosti.

 

S sveto ženo, vedko in jasnoviko Čedok, "balijanko taksu tapankan" (Bali, Indonezija, 2006)


Intenzivi so pot introspekcije skozi razumevanje velikih duhovnih izročil, ki se v nas ponovno prebujajo kot kažipoti, budilo in bodrilo. Vendar so delavnice cikla »Živeti nebo ali Kozmos na zemlji« za tiste, ki se že zavedajo, da je na poti Domov resnično vredna tista življenjska izkušnja, ki jo živimo s polno čuječnostjo in zavedanjem. Glavno delo pri tem duhovnem učenju in prepoznavanju seveda opravlja kanalizirana misija izvorne življenjske energije/Inteligence in vibracije Mojstrov Učiteljev Univerzuma, ki nam pomagajo pri ozaveščanju, prepoznaji, transformaciji in samozdravljenju … V času intenzivov bo torej potekalo tudi duhovno zdravljenje vseh teles (fizičnega, emocionalnega, duhovnega telesa in duše) in deležni bomo pomoči pri razvijanju in širitvi naše zavesti. V skladu s Kozmično Inteligenco, osebno rastjo in božanskim planom kreacije. Ves čas predavanj in delavnic bomo deležni darov in Milosti iz Kozmosa. Pri tem nam bo pomagal tudi »vódeni transcendentalni zvok« onkraj običajne zavesti: kot orodje, ki pili, šiva, žaga, polni, sestavlja, razstavlja, harmonizira, osvešča, prebuja in širi …

 

Prepisovalec starovedskih hindujskih svetih spisov "lontarjev" na palmove liste (Bali, Indonezija, 2006)


Duhovne modrosti sveta se med seboj vse bolj povezujejo v enovito in celostno spiritualno resnico, v prebujajočo se kozmično in galaktično zavest tukaj na zemlji. In dlje ko gremo v preteklost teh tradicij, bolj enovite so, bolj so si vsebinsko podobne in bolj očitno izhajajo iz skupnega duhovnega jedra. S hvaležnostjo in neizmernim veseljem sprejemam to Milost, da smem in zmorem kot medij in kozmični telepat s pomočjo Mojstrov Učiteljev Univerzuma, ki ves čas delujejo za naše najvišje dobro, oživljati stare modrosti in z njimi ozaveščati ljudi na pragu nove dobe. Veselim se, da lahko pomagam-o iskati odgovore na večni človekov »zakaj« in »kako«. Da lahko tako pomagam-o pri korakih človekovega duhovnega razvoja (s tem tudi lastnega) tudi skozi obuditev prezrtih duhovnih modrosti ljudstev sveta, ki naj bi se po prerokbah arizonskih Hopijev, mehiških Majev, avstralskih Aboridžinov, indonezijskih balijanov, hindujskih jogijev in tibetanskih lam … v prihajajočih letih povezale v celoto. Večna starodavna modrost naj bi spet zasijala kot enovita in Večna Resnica – ena sama za celotno človeštvo! Tako se zaključuje cikel časa in našega potovanja po valovanju zgodovine človeštva. In od osemdesetih let pravkar minulega stoletja že uradna medicina v Avstraliji, v Južni Ameriki, v Indoneziji itd. povsem legalno sodeluje s tradicionalnimi zdravilci in jasnovedci in to sodelovanje je seveda izredno uspešno. Pa mi?

Vse omenjene tradicije so v svojem bistvu povezovalke kozmičnega in zemeljskega, duhovnega in materialnega ter mojstrske v spoznaji, kako živeti zemeljsko življenje v povezavi z Izvorom ali z Božanskim – to je, kako živeti »nebo ali Kozmos na zemlji«.


I. Duhovna modrost indonezijskih zdravilcev in medijev

... je intenziv o modrosti indonezijskih zdravilcev, vidcev in vedcev ali medijev in šamanov »balijanov taksu in tapankan«. Je tečaj za vzpostavitev kozmične zavesti ali brezpogojne ljubezni duše onkraj časa in prostora; tečaj za iskanje stika z dušo in vzpostavljanje prisotnosti v stiku z njo. 

Pripravljanje za obred in ples "Barong" (Bali, Indonezija, 2006)

Duša je naša čista bit in povezovalka z Izvorom; živeti v stiku s svojo dušo pomeni živeti v skladu z božanskim planom ali izvorno življenjsko inteligenco; duša ve vse, kar moramo vedeti, in pozna geografijo naše usode in naš življenjski plan; na valovih neslišnih vibracij se bomo vračali v dom duše; indonezijska »sekala in niskala« (vidno in nevidno) nas bosta vodila skozi svetove živih in mrtvih, skozi svet duše živih in umrlih. Indonezijska modrost usklajevanja dualnosti v enost in vzpostavljanje celovitosti teče skozi zavedanje notranjih sovražnikov ali »notranjih saboterjev« v miselno čustvenem svetu in celičnem spominu; Indonezijci so mojstri iskanja notranjega miru in moči v stiku s predniki.

 

S svetim možem Arijem - "balijanom taksu tapankan" na Baliju (Indonezija, 2006)


To je tečaj o sprejemanju življenja in smrti in tečaj o modrosti sprejemanja in razumevanja drug drugega ter zdravljenja odnosov (tako partnerskih, družinskih, medčloveških); s seboj prinesite majhen dar (sadež ali priljubljeno hrano in pijačo umrlih, cvet...) za simbolično daritev našim prednikom in priklic esenc njihovih duš. Je tečaj s planetarno lunarno iniciacijo.


II. Duhovna modrost avstralskih Aboridžinov

 

Poslikavanje za obredni ples; med avstralskimi Aboridžini (Mandora, Avstralija, 2006)


... je intenziv na temo enosti oziroma intenziv vračanja v pričetek kreacije (Lalaj) in je delavnica, namenjena povezovanju z izvorno življenjsko energijo (Vundžur) ter večno manifestacijo življenjske sile - tako v Univerzumu kot na zemlji. Pričeli bomo odpirati svoji duši meddimenzionalna vrata ali kozmični portal v Univerzum.

 

Aboriginski plesalci z didžijem (Mandora, Avstralija, 2005)


Modrost avstralskih Aboridžinov nas poučuje, kako živeti sedanji trenutek in večnost (Lalaj in »sanjski čas« – Dreamtime), kako obnavljati in vzdrževati večnost v življenju. Modrost »nángarijev« je modrost zdravilcev, jasnovidcev ter potnikov v višjedimenzionalne svetove, modrost kako ustvarjati s stvarstvom, z Izvorom in (prvim) kreativnim impulzom vesolja. Aboridžini so mojstri prenosa izvorne življenjske energije v vsakodnevno življenje, v zvok in pesem, ki sta povezovalca med svetovi, ter mojstri v povezovanju z močjo prednikov, še posebej pa z energijami oziroma bitji stvarjenja, imenovanimi »Vandžine«. Je tečaj z iniciacijo Kreativnega impulza in kreatorja »Bajame« - po kozmičnih zakonih ali »Čukurpi«.


III. Duhovna modrost Hopijev in severnoameriških Iindijancev

... je intenziv o ciklusih življenja, o samozavedanju in ozaveščanju trenutnih
življenjskih lekcij.
Indijanci so pogumni bojevniki na polju življenja. Skozi prepoznajo se odvija odpuščanje, služenje in prerojevanje.


 

Navaho šaman in zdravilec s svetimi peresi (Arizona, ZDA, 2002)


Delavnica je vzpostavljanje mojstrstva uma in čustev skozi osvobajanja dediščine kulturnih in privzgojenih čustveno miselnih vzorcev, kar je jedro znamenitega »zdravilnega kolesa« (Medicine Wheel). Na ta način se človek usklajuje z ritmom Univerzuma, z Materjo Zemljo in Očetom Nebom. Živeti indijanski »Veliki Misterij« pomeni graditev spirale prijateljstva in ljubezni skozi spiralni kačji ples in spiritualno esenco kreativnega principa, ki je »večni ogenj ljubezni«. Tako se vzpostavlja človekova odgovornost v celoviti zemeljski evoluciji človeštva skozi zdravljenje srca in duše. »Štiri strani neba« so refleksija našega trenutnega učenja in lekcij na poti samouresničenja in narekujejo prisluškovanje znamenjem. Da človek lahko hodi po sveti stezi »zdravilne poti« ter poišče notranje odgovore za dogajanje v življenju.

 

Mirit s Hopi zdravilcem in šamanom v Arizoni (ZDA, 2002)


»Rdeča pot« življenjskih lekcij Velike Resnice lahko sprejema univerzalno planetarno družino vseh življenjskih oblik in vsega, kar se dogaja. In človek ustvarja svoj lastni sveti krog in sprejema odgovornost zanj ter kreira tišino uravnovešenega srca in sledi ritmu bobna – ritmičnega utripa Univezuma. Je tečaj z iniciacijo Matere zemlje.

IV. Duhovna modrost mehiških Majev

... je intenziv oživljanja pozabljene galaktične paradigme naših davnih zemeljskih prednikov in rojevanje galaktične zavesti, oživljanja paradigme pred tisočletji znane vsem naravnim ljudstvom našega sveta, ter
pozabljenih
(tudi Izapanskih) misterijev velikih majevskih Mojstrov – svečenikov, šamanov in prerokov »nik vakinel«.

 

Med jukatanskimi Maji (Ek Balam, Mehika, 2005)Modrost starih Majev nas »pet minut pred dvanajsto« uči plavati s tokom božanskega plana oziroma nas uči povezovati se z Božansko voljo v tem izjemnem času intenzivnega rojevanja nove dobe, ko razpada vse staro ovirajoče in se gradi nov boljši in bolj ljubeč svet. Maji nas poučujejo v iskanju kozmičnega ravnovesja in skladnosti z ritmom vesolja. Skozi spiralno gibanje nas poučujejo o osnovnem principu življenjske danosti, o ustroju vsega živega in utripu Galaksije. Tako se v našo zavest vrača zavedanje, kdo smo, zakaj smo tukaj in v čem je naše služenje Zemlji, Kozmosu, Galaksiji ... Z modrostjo starih Majev pričenjamo »živeti nebo ali Kozmos na zemlji« ali spiralni kačji ples osnovnega kreativnega impulza. Skozi iskanje izvora lastne biti se vračamo v Galaktični center vsega obstoječega in v zavest vseprisotnosti, kar v nas poraja prosvetljenje, prebujenje, vstajenje, vnebovzetje … Je tečaj z iniciacijo Galaktičnega centra.


V. Duhovna modrost kozmične zavesti starih Slovanov in naših davnih prednikov

S posebnim spoštovanjem in ponosom se lotevam (po "naročilu od zgoraj" v avgustu 2006) oživljanja staroslovanske duhovne dediščine, zato je ta tečaj intenziv o naših duhovnih koreninah in pozabljeni modrosti v nas. Simbolično bi lahko rekli, da nas dediščina naših davnih prednikov poučuje »o svetosti in modrosti praprotovega semena«, ki simbolizira prisluškovanje govorici Univerzuma in zato tudi živalim ter bitjem drugih ravni. Naši predniki so živeli duhovnost v skladu z naravo in kozmičnim, kar pomeni živeti svetost in biti naraven. In kdo ne pozna plišastega medvedka, simbola, ki izhaja še iz prazgodovinskega totema in kulta medveda, simbola, ki še vedno tiči v naši duši in nas povezuje s svetom živali? V raziskovanju zastrte modrosti v naši duši bomo posegli tudi v prazgodovinsko izročilo naše zgodovine. Prisotnost različnih kozmičnih frekvenc so naši slovenski, slovanski in staroselski predniki poimenovali z imeni različnih božanstev.

Slovansko in keltsko (Belina in Peruna) duhovno iskanje je
graditev vezi med ljudmi. Naši predniki nas učijo hoditi z odprtimi očmi, ko je ljubeče oko merilo resnice. S svetostjo zrenja in poslušanja nas učijo živeti duha v materiji kot umetnost preslikavanja. Popotovanje Staroslovencev simbolizira mit hoje na Sveto kristalno goro in dvigovanje po kozmičnem drevesu in svetovni osi (axis mundi) skozi različne svetove in dimenzije do Izvora. Duhovne vsebine zagovorov, rekov, bajil, zarotitev, molitev, duhovnih formul, praznovanj, pesmi, besed in čarov, pričajo o pozabljenem in prezrtem zavedanju slovanskih in še starejših starosvetnosti. Tudi slovanski in staroslovenski modreci in zdravilci imenovani »baliji« so vedci šamanskega formata. In »kresniki in vedomci« so potniki skozi dimenzijske svetove. So tisti, ki vedo. Naš sveti krog se izrisuje v »sveti ris«. Mavrica in sveto drevo (ali gora) pa gradita most v onostranstvo in transcendentalno izkustveno zavest - vse do izvornega mesta kreacije ali doma duše. Staroslovansko božanstvo Vedun naj bi zdravilo z besedo in zvokom, ki pomenita vozilo med različnimi resničnostmi. Je intenziv z iniciacijo ali vibracijo Božanstev Voloske in Peruna, ki simbolizirata sonce, obilje in plodnost ter božanstvi vegetacije, svet živih in mrtvih, svet ljudi in živali …


 

Utrujeni a srečni po tečaju (Ljubljana, Slovenija, 2006)
VI. Kozmična zavest naših prednikov


... je pravzaprav intenziv o brezpogojni ljubezni duše, ki jo imenujemo tudi Budina, Šivina, Kristusova, Vakantankina zavest, po aboridžinsko tudi Lalai, po majevsko pa izvorna zavest galaktičnega centra... Zopet pričenjamo nov cikel intenzivov, na osnovi prepoznavanj različnih duhovnih modrosti ljudstev sveta. Tečaj zaključuje sedemletni cikel intenzivov o duhovnostih naših prednikov, ki nam iz daljave in širjave še vedno ponujajo številna pomembna sporočila, napotke, vodila za življenje, zdravje, obilje in srečo. Intenziv Kozmična zavest naših prednikov zaključuje sedemletni cikel in istočasno pričenja novega, še prodornejšega, še subtilnejšega, še zavestnejšega… V novem ciklu se bomo podajali v svetove onkraj časa in prostora, v dimenzije enosti in brezmejnosti. V tem izjemnem času se zopet stikata védenje in zavedanje preteklosti in sedanjosti - kot blagoslov prihodnosti. Kot povzetek in nadaljne vodilo.


VII. Veliki slušni Logos Univerzuma


... je intenziv o fizičnem in notranjem zvoku, o resonanci ali sonihanju in disonanci ali neuglašenosti oz. neharmoničnosti, ki jo je potrebno prepoznati v sebi in okolju, da bi vzpostavili ravnovesje v sebi in življenju. Različne tradicije poznajo zvočna orodja, ki so prinosniki višjedimenzionalne resničnosti v nižje (fizične) dimenzije. Zvočne tehnike orodja nas uglašujejo s kozmično zavestjo in zato zvok tudi pomeni zavedanje našega širjenja v kozmos in prepoznajo iluzije v realnosti. Vesolje je simfonija frekvenc, univerzalno se izraža v razmerju svetih števil frekvenc, zvokov, intervalov. Zvok je stvarjenje, integrirano znanje, hologramska celota, čista zavest in enost, zato nam pomaga odkrivati odnose med materijo in duhom. Je tudi tehnologija za dvig in širitev zavesti. Glasba tako postane alkimija zvoka, ki vpliva na naše misli in čustva. In zvok ni samo tisto, kar slišimo, lahko nam je strup ali zdravilo. Naučimo se ga uporabljati kot zdravilo!


VIII. Nasledstvo legendarne Lemurije in filipinska psihična kirurgija


... je intenziv o neuničljivi in večni legendi, o legendarni lemurijski civilizaciji izjemnih duhovnih razsežnosti, legendi, ki živi po vsem svetu in ni nikoli povsem ugasnila. Filipinski psihični kirurgi naj bi bili nasledniki te skozi eone prebijajoče se modrosti, ko je človek še zmogel presegati svoje zamejitve in s pomočjo neusahljive zavesti enosti zmogel prodreti v materialne svetove in tudi v fizično telo, da bi odstranil, zmaterializiral ali da bi dematerializiral, kar je bilo odveč ali potrebno. In to brez bolečine in brez sledov. Filipinska psihična kirurgija sodi med čudeže brez primere, ki jih zmore človek v svoji vsepovezanosti in predanosti Izvoru ter kozmičnim zakonom. To je intenziv o celoviti predaji Absolutu, nepojemljivemu in nesnovnemu.


IX. Kozmična doktrina kirurgije zvoka


Nadaljujemo raziskovanje učinkovanja zvoka na živa bitja in okolje. Zvoka, ki je tudi frekvenca, energijska vibracija, svetloba, nesnovno in snovno... Pa tudi slišno in neslišno. Zvok je najstarejše kirurško orodje za vzpostavljanje harmonije v sebi in v svetu okoli nas. Sprehajanje po znanjih starodavnih ozaveščenih tradicij nas tako pripelje tudi do zvočnih formul, obrednih pesmi ali kirurgije zvoka...


X. Egipčanski misteriji zvočnega univerzuma


Stari Egipčani so bili mojstri prepoznaje življenjskih zakonov in gradnikov obstoječega. Zato je bil zvok najpomembnejše vozilo v misterije harmonične celovitosti, meddimenzionalno vozilo med telesi in dušo in drugimi nivoji resničnosti. V resničnosti onkraj običajnih misli, čustev in travm (linarnega uma). Ter tako tudi glavno orodje za uresničevanje sanj. Vodila nas bo modrost egipčanske Knjige mrtvih.


XI. Misteriji popolnega sozvenenja s harmonijo vesolja


Misteriozno naj bi bilo tisto, kar je običajno fizičnim očem nevidno, a je celo pomembnejše od tistega, kar vidimo ali zaznavamo s fizičnimi čutili. Naša »nadčutila« (čutila za nevidno) ali »božansko v nas« pa človeka povezujejo s harmonijo in zakoni vesolja, ki so v vsaki naši misli, v vsakem atomu našega bitja in nam omogočajo, da zazvenimo s »superstrunami« Univerzuma ali Inteligence vesolja. Ko sprejmemo in občutimo tudi nevidni svet vibracij ali zvoka, pričnemo prepoznavati pravo (neiluzorno) resničnost, ki je stara kot Univerzum ali svet sam, da postanemo solastniki sozvenečega vesolja in tvorci lastnega Univerzuma. Modrost o zvoku nam ponuja kirurško orodje obilja, da zazvenimo s prvobitno mislijo stvarjenja in ustvarjanja, ki je popolna. Le povabiti jo moramo v svoj vsakdan. In napraviti mesto v svojem zavedanju.


XII. Zvočna tehnologija psihične kirurgije legendarne Atlantide


Starodavni miti in legende v nas vzbujajo hrepenenje in nas spominjajo na smisel življenja ter iskanje Velike Resnice obstoja. Globoko v sebi jo vsi čutimo in jo hranimo v praspominu zavedanja in v celičnem spominu našega telesa. Odkrivanje starodavnih mitov, legend in duhovnih doktrin tehnologije zvoka pa širi zavest in povezuje z obstojem in znanjem onkraj misli in zagat preteklosti in prihodnosti, da bi se soočili s trenutkom sedanjosti in postali »to kar smo« - kreatorji vesolja, notranjega in zunanjega sveta.


XIII. Iniciacijska pot naših davnih prednikov – planetarnih in staroslovenskih


Cikle intenzivov na različne življenjske teme ali na teme »kjer nas čevelj žuli« bomo v letošnjem letu nadaljevali s poglobljenim preučevanjem in izkušanjem misterijev kirurgije zvoka, tako v različnih izročilih ljudstev sveta, kot tudi v našem lastnem urojenem - Staroslovenskem in Staroslovanskem. Kot povzetek in ciljni plato vrha iniciacijske piramide. Zato naj se naša iskanja in samouresničevanje v tem študijskem letu zaključijo z duhovno modrostjo iniciacijskega potovanja naših davnih prednikov. Vabim vas na doživetje zvočnega skalpela, iniciacijskega obredovanja ali mostu v harmonijo v sebi, s seboj in z vsemi oblikami kreacije.


XIV. Solsticijsko zvočno obredovanje Misterijev kirurgije zvoka


Tečaj in obred bosta zaključila naš letošnji cikel misterijev kirurgije zvoka. Pustimo se presenetiti. Dovolimo si predajo in predanost trenutku sedaj še neznanih darov Milosti, ki čakajo, da nas obdarijo. Največje, najbogatejše, najlepše se vedno rodi izven zahtevanj in pričakovanj v samozavedajoči predanosti Inteligenci Univerzuma, univerzalnem, zemeljskem in človeškem...o straneh / Katedra Veduna © 2007