logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Življenje brez običajne hrane (pranojedstvo)
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

Intenzivi
  Informacije
in prijave
Prijave sprejemamo po elektronski pošti na naslov:
Prijave

 

  Kdaj in kje
Vsako drugo soboto v mesecu (razen julija, avgusta in septembra) od 16.00 do 20.00 v MaxxFIT centru, Ulica Jožeta Jame 14a, Ljubljana

 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo, da
se prijavite najkasneje do srede pred intenzivom.
V primeru odpovedi udeležbe vas prosimo,
da nas o tem pravočasno obvestite, da lahko vaše mesto ponudimo drugim.

Pridite v lahkih in udobnih belih oblačilih. S seboj obvezno prinesite copate, tople podloge in odeje za sedenje ali ležanje, očiščene kristale za delo (kamena strela, roza kvarc ali ametist) in majhno daritev - cvet in sadež.

 

Kozmične iniciacije
Maraton prosvetljenja
Veduna Kozmična resonanca
Transcendenca zavesti in zvoka
 
 
     
 

Enoletni cikel sestavljajo mesečne delavnice (intenzivi) ali iniciacijska potovanja skozi 9 ravni zavesti in moči preobrazbe. Mira Omerzel - Mirit (dr. etno-muzikoloških znanosti, glasbenica, zdravilka–medij, pisateljica ...) oživlja starodavne duhovne modrosti različnih kultur in minulih civilizacij – od prazgodovinskih kultur, Velikih Misterijev starega Egipta, starih Majev in Indijancev, izročil Havajcev, Indonezijcev, filipinskih psihičnih ali kozmičnih kirurgov, Aboridžinov, sibirskih šamanov, starih Grkov, Keltov, Ilirov, še posebej pa Slovanov ter Staroslovencev. V študijskem letu 2016/2017 je pozornost še posebej usmerjena v staroslovenski (starosvetni) in slovanski svet, v njegove korenine in duhovno dediščino. Primerjave z drugimi kulturami Mirina predavanja bogatijo in pestrijo ter omogočajo lažje razumevanje zakonitosti bivanja in duha. Skupaj pa vsa starodavna znanja s svojo veličino tudi sodobnikom odstirajo pomembna sporočila za današnji čas, načine za radostnejše in bolj harmonično življenje. Zakonitosti teh učenj in blagostanja so brezčasne ali večne ter v biti povsod in v vseh časih precej enake. Mirit različna znanja povezuje v enovito spiritualno učenje. Modri so njeno učenje in pisanje (še zlasti knjižno serijo Kozmična telepatija ali modrost onkraj misli in slišnega zvoka preteklosti za prihodnost) označili za sveto in nadvse pomembno za naš čas naglih sprememb, njo pa za medkulturno povezovalko. A na teh delavnicah ne gre le za predavanja, temveč predvsem za IZKUSTVENO DOŽIVLJANJE (IN INICIACIJE) starodavnih modrosti. Na delavnicah (intenzivih) za blagozvočje in sozvočje poskrbi ansambel Vedun ‒ poleg Mirit še Tine, Igor in Polona.

   

Mladi šaman z bobnom v prazgodovinski opravi v centru Azije (Tuva, 2008)


Mira Omerzel - Mirit je dr. etnomuzikoloških znanosti, zbiralka in raziskovalka predklasičnih in ljudskih glasbil (doktorirala je na temo njihovega razvoja), začetnica etno-arheo-medicinske-muzikologije na Slovenskem ter pionirka v raziskovanju razsežnosti in moči zvoka, glasbenica in duhovna učiteljica, medij za prenos življenjske energije ter zvočno-energijska terapevtka – kozmična kirurginja. Že več kot 45 let raziskuje slovensko, evropsko in svetovno glasbeno in duhovno dediščino. Je varuhinja starodavnih modrosti in znanj, še posebej pa slovanske in staroslovenske tradicije. Prav tako je tudi med prvimi v svetu, ki restavrirajo duhovne modrosti različnih kultur in z njimi povezane zvočne formule in dimenzije zvoka oziroma glasbe. Svoje zvočno poslanstvo (v ansamblu Trutamora Slovenica/Vedun) Mirit opravlja tudi skupaj z drugimi glasbeniki (tečajniki katedre Veduna), z ansamblom Vedun. Že v predšolski dobi se je ansamblu pridružil Mirin sin Tine Omerzel Terlep, sicer diplomirani inženir strojništva, a predan glasbenik in glasbenik–terapevt, ki je zavestni duhovni iskalec že od desetega leta starosti. Je tudi Mirin pomočnik in naslednik pri kozmični zvočni kirurgiji. Leta 2014 se je ansamblu pridružil Igor Meglič – profesor klasične kitare. Poleti 2015 pa je ansambel povabil k muziciranju še akademsko glasbenico (violinistko) Polono Kuret. Vsi so multiinstrumentalisti in pevci, ki sicer na koncertnih odrih običajno predstavljajo od 30 do 50 pozabljenih glasbil različnih kultur. Kot glasbeniki-terapevti in mediji za slišno in neslišno (a vendar zaznavno) frekvenčno valovanje (zvok) človeku dosegljivih dimenzij resničnosti obujajo pozabljeno starodavno svečeniško glasbeno prakso, glasbi pa vračajo nekdanje širjave, starosvetnost, prodornost in zdravilne note.

Vabljeni ste na meddimenzionalna potovanja po različnih kulturah in "svetovih" ali ravneh lastne biti, zavesti in resničnosti ter še posebej po staroslovanski dediščini, ki nas vse določa. Vsepovezana (devetstopenjska) kozmična zavest na Zemlji omogoča ozaveščanje bitnosti življenja, pospešeno duhovno rast, celovito in blagodejno ravnovesje, mir, preseganje siromaštva, uresničevanje želja in potreb

S SEBOJ VSELEJ PRINESITE MAJHEN DAR (CVET IN SADEŽ – SIMBOL HARMONIJE IN OBILJA) ZA SIMBOLIČNO DARITEV NA SKUPNI OLTAR PREDNIKOV, S ČIMER USIDRUJEMO SVOJE MISLI IN ŽELJE V »POLJE VSEH MOŽNOSTI«. PRIDITE OBLEČENI V BELO IN TAKO PRISPEVAJTE K SKUPINSKI SVEČANOSTI PRERAJANJA. NE POZABITE VZETI S SEBOJ TUDI KRISTALA, KI VAM JE LJUB (NAJBOLJE KVARC), DA VAM BO POMAGAL PRI PRESEGANJU OMEJITEV. S SEBOJ PRINESITE TUDI COPATE, TOPLO PODLOGO IN ODEJO ZA LEŽANJE.

 
     

a) Tematike in vsebine intenzivov:

 I.DIM. 
 II.DIM. 
 III.DIM. 
 IV.DIM. 
 V.DIM. 
 VI.DIM. 
 VII.DIM. 
 VIII.DIM. 
 IX.DIM. 

b) MINULI INTENZIVI 

Mirin nasmeh ob kozmičnih zvokih himalajske sklede (Solsticijski obred, Ljubljana, junij 2009)I. (Prva dimenzija)
Prazgodovinski duhovni temelji ter staroveška mitičnost
STVARJENJE, FIZIKA ČASA IN BIT ŽIVLJENJA

v soboto, 8.10.2016 ob 16. uri

Prazgodovinska modrost na evropskih tleh je mnogo širša in pomembnejša, kot to običajno želimo priznati. Je ogledalo modrih staroveških filozofij in subtilnih zaznav življenja, energijskih tokov ter iskanj celovitosti bivanja ali celovite zavesti. Življenje na Zemlji namreč poteka po določenih zakonitostih, ki jih misterična in okultna znanja imenujejo kozmično-zemeljska doktrina. Le-ta že stoletja in tisočletja prinaša ljudem mistične navdihe, polnino zavedanja in orodja za harmonijo in širjenje duha, hkrati pa omogoča poglobljeno spoznavanje nevidnih svetov. Prazgodovinsko šamansko potovanje se pričenja v zemeljskih votlinah ali v maternici Zemlje; v globinah človeške zavesti ali podzavesti, v katerih se zrcali kozmično‑zemeljska večnost, brezmejnost in nezamejenost človekovih sposobnosti in zmožnosti. Ko se človek zavestno poda na pot modrih in šamanov, se mora najprej povezati z Zemljo in vesoljem. To zavedanje so sicer najdlje v naš čas ohranila indijanska plemena in sibirski šamani, pa tudi Staroslovenci ter brazilski in filipinski kozmični kirurgi. Delavnica je v znamenju troedinosti SVETIH TREH KAMNOV, starosvetnega TROJAKA in staroveškega MEDVEDJEGA KLJUČA.

Legende o minulih časih, o davnih civilizacijah dovršenosti in popolnosti ohranjajo spomin na brezčasno in nesmrtno znanje, pomembno tudi za našo civilizacijo. Staroveška mitičnost in resničnost sta tudi v našem času opomnika, ki nas usmerjata k zvestobi duše, k najširši mnogodimenzionalni zavesti, ki povezuje Vir ali Izvor/Logos Stvarjenja in življenja ter fizični in duhovni svet.

II. (Druga dimenzija)
Indoevropsko in cigansko duhovno izročilo ter slovanska kultura
CELIČNI SPOMIN TER MATRICE ŽIVLJENJA

v soboto, 12.11.2016 ob 16. uri

Indoevropska dediščina je temelj modrosti starih Slovanov in Staroslovencev. Je lucidna dediščina indijskih (vedskih) ršijev, džotišev in jogijev ter tibetanskih lam. Njihova filozofija o življenju, smrti in bivanju je mnogo širša od dandanašnjega razumevanja življenjskih zakonitosti snovnega in nesnovnega. A tudi temu je sodobna znanost iz dneva v dan bližja. Človek mora spoznati in dojeti poreklo in delovanje materialnega in duhovnega sveta, da bi razumel sebe ter dogajanje v življenju in v svetu. Zavest, podzavest in nadzavest ter celični spomin človeških teles ohranjajo kode izvornega in prvobitnega. Pravzaprav se sploh ne zavedamo, da smo »zakodirani« s kozmičnimi ritmi. Ti so eliksir življenja in v celičnih beljakovinskih membranah sprožajo potrebne alkimične telesne procese. In duhovne. Očistiti in prebujati večne in brezčasne celične zapise pomeni prebujati tudi svoje speče sposobnosti in svoje še neodkrite talente ter oživljati harmonijo popolnosti; graditi in popravljati snovne kvalitete življenja. Delavnica je uglašena s simboliko moško-ženskih energij VIŠNUJEVEGA, ŠIVINEGA IN ŠAKTIJINEGA PLESA. Indoevropsko duhovno izročilo pa še živi tudi v ciganski (romski) miselnosti, v obredjih in iniciacijah »VELIKE MATERE«.

III. (Tretja dimenzija)
Slovanska starosvetnost in grška dediščina ter poklon Zemlji
ZAKONITOSTI VESOLJA, UNIVERZALNEGA IN PRVOBITNEGA V FIZIČNEM SVETU

v soboto, 10.12.2016 ob 16.uri

Poklon Zemlji in času prebuja povezanost ter enovitost zvoka in giba (muziké). V slovanski in grški duhovni tradiciji je tovrstna navezava etrskega in fizičnega izredno pomembna in tvori temelj prepoznavanja naših danosti in zvenečega Univerzuma, katerega del smo tudi sami ‒ od subkvantnih »superstrun« do velikih organizmov obstoječega. Frekvenčno valovanje, ki je tudi zvočno pulziranje, je v svoji biti prav vse, tako materialno kot duhovno, vidno in nevidno ... Frekvenčno-zvočno vibriranje sestavlja tudi žive (in nežive!) organizme ter človeška bitja. Na nas je, da (po)iščemo zlato runo ali bistvo življenja ‒ nesmrtno prebujeno zavest Izvornega Logosa ali zavest vsepovezane enosti. Da bi nam ta podvig uspel in bi našli harmonijo, srečo, zdravje in obilje, se moramo kaliti v odnosih, v navideznih nasprotjih, ki so del velike sestavljanke ali mozaika. Življenje nam je darovano, da bi presegli bolečo ločenost in razdvojenost ter doumeli in zaživeli umirjeno celovitost večnivojske ali mnogodimenzionalne resničnosti; Troedinost kozmičnega (Izvornega/božanskega), duhovnega in snovnega. Starogrška duhovna modrost, zlasti Orfejeva in Pitagorova, ki temeljita na temeljih starodavne modrosti, pa je prisotna tudi v slovenski ljudski kulturi vse tja do 2. polovice 20. stoletja. Pri Slovencih Orfej nastopi kot godec, ki se odpravi »pred pekel«, to je v skrite vsebine nezavednega in rušilnih čustveno-miselnih vzorcev, kjer tičijo številni boleči spomini in drugi saboterji sreče. Mitični godec se z izbranimi zvočnimi obrazci tako pokloni Zemlji in času. Kozmična vrata 3. dimenzije odpira APOLONOV IN ORFEJEV (GODČEV) vibracijski ključ nenehnega in večnega spreminjanja.

IV. (Četrta dimenzija)
Dogovori duš, slovansko in egipčansko duhovno učenje
ŽIVLJENJE IN SMRT, DOGOVORI DUŠ IN NESMRTNOST DUHA

v soboto, 14. 01.2017 ob 16. uri

Egipčansko skrivno in skrito mistično znanje je prav tako kot grško izročilo del staroveške filozofije, pomembne za izgradnjo evropske in slovanske duhovne kulture. Staroveške filozofije različnih pokrajin in dežel so si bile nekdaj zelo podobne, le poimenovanja so bila različna. Egipčanska in slovanska duhovnost, mitologija, znanost in umetnost pa so skoraj vse do novega veka ohranile staroveško razsvetljeno modrost o nesmrtni in večni nesnovni duši ter smislu življenjskega potovanja in zakonitostih duhovne rasti. Slovanska in egipčanska mitologija nas opominjata na prezrti in izgubljeni duhovni ali kozmični del zemeljskega bivanja, na počelo življenja, na esence in moč zavesti ali duše, na univerzalne zakonitosti vesolja v duhovnem in snovnem svetu. Na magijo življenja in smrti. Na alkimijo snovnega in nesnovnega, vidnega in nevidnega, slišnega in neslišnega, večnega in umrljivega ... Stara znanja uče o tem, da človeška duša ve vse, dogovori duš pa nas nezmotljivo vodijo skozi življenjski labirint. Zato velja prisluhniti šepetanju duše ali zavesti! Alkimija pomembnih spoznanj in učenj IV. dimenzije se odvija v simboliki slovanskega in staroslovenskega SVENTOVIDA ter egipčanskega HORUSOVEGA OČESA.

V. (Peta dimenzija)
Kelto-ilirska duhovna dediščina in Slovani
ZAKONI BREZPOGOJNE LJUBEZNI DUŠE IN SOČUTJA

v soboto, 11.02.2017 ob 16. uri

Tudi kelto-ilirsko izročilo je izšlo iz indoevropske duhovne dediščine in še starejše staroselske kulture današnjega evropskega prostora. Stoletja dedovana znanja in duhovna spoznanja so vse do našega časa ohranila občutljivost za zemeljsko in kozmično, kar se zrcali predvsem v mitih, legendah in pravljicah, pa tudi v zvočnih podobah in obrednih pesmih, v jezikovnih obrazcih in ritmih ter pisavah (runah), v številnih letnih obredjih in običajih ter v praspominu posvečenih duhovnih bojevnikov na človekovo bitnost. Vse, kar je bilo in kar se pravkar dogaja, je odtisnjeno v zavesti ali duši (nadzavesti) in celo v telesnih celicah. Vzročnost in posledičnost sta eno. Z bogato simboliko so Kelti in Iliri potomcem zapustili vredna sporočila pred nami živečih. Njihove sledi so vidne tudi v slovanski kulturi. Oboji so že pred tisočletji raziskovali univerzalno, arhetipsko, človeško, prvobitno, sozvočje ali popolnost, s časom pogojeno in brezčasno... Kar pa je zares vredno, se vselej prenaša iz veka v vek, iz roda v rod ... Vemo, kakšno silno dragoceno znanje so nam zapustili naši davni planetarni in staroslovenski predniki, da bi tudi mi zaživeli modro, mirno in predvsem bolje? Velja se spet poglobiti v ta starodavna znanja, ki nam lahko s pridom služijo še dandanes. Prednamci so namreč enako kot mi danes iskali blagostanje in popolnost ter uresničevali polnino kozmične zavesti. Prisluhnimo jim in poiščimo v sebi »sveti gral« ‒ prebujeno ali razsvetljeno povezanost vseh ravni (dimenzij) zavesti, resničnosti, bitja in bivanja. Ključ te delavnice je sončno oko BOGA BELINA ter keltska Boginja BRIGITA (Boginja domačega ognjišča).

VI. (Šesta dimenzija)
Vedsko, balijsko in staroslovansko duhovno iskanje
SVETA GEOMETRIJA ŽIVLJENJA IN OBLIK

v soboto, 11.03.2017 ob 16. uri

Sodobnik je žal že davno izgubil zavedanje o lastnem mnogodimenzionalnem bitju in pozabil starodavno znanje o meddimenzionalnem potovanju med ravnmi zavesti, med pravljičnimi svetovi večrazsežnostne resničnosti. Pozabil je prisluškovati nevidnemu in neslišnemu. Ne zna več poslušati s srcem in z notranjim ušesom. Pravljični svetovi duše so zanj žal povečini že izgubljeni, dimenzije nad fizično (ali nad 3. ravnjo) je v zadnjih stoletjih tudi hote prezrl, le tisti odprtejši in širše zavesti pa jih še vedno zaznavajo. Naše misli in čustva so zrcalo zavesti ali duha, pa veličastnih zvočnih valovanj brezmejnega in brezčasnega, neskončnega in večnega, ki ustvarja vse obstoječe. Odmev težko doumljive Inteligence življenja. Ubrana uglašenost uma in občutij nam prinaša mir in radost, obilje in nezamejeno ustvarjalnost. Zato je mojstrstvo obvladovanja uma in čustev odgovor na naša iskanja sreče. V tem morajo biti mojstri tudi vsi svečeniki in zdravilci (balijani) indoevropskega pravljičnega Balija, pa starovedski indijski ršiji in džotiši ter seveda tudi staroslovenski kresniki in balijani. V njihovih učenjih starovedska modrost živi še danes. Šesta raven nas odpira v balijsko in slovansko mavrično pestrost; h svetlobi zvoka, k pestrim simbolom svetlobe in duha. Ključ te delavnice predstavljajo (vedsko) balijski simboli svetlobe zvoka in groma ter žezlo ali kopje slovanskega Boga PERUNA ali GROMOVNIKA.

VII. (Sedma dimenzija)
Slovansko, balkansko, baltsko in vikinško duhovno bojevništvo
USTVARJALNI ZVOK, ZAVEST PREBUJANJA IN RAZSVETLJENJA

v soboto, 8.04.2017 ob 16. uri

Čudeže brezmejnega tudi v slovanskem (balkanskem) svetu oslikujejo čudesa meddimenzionalnega potovanja, pa zavest in zavedanje sedemdimenzionalne resničnosti ter kozmičnega ustvarjalnega zvoka, ki omogoča tudi naravnost neverjetno kozmično kirurgijo na Zemlji. Višjefrekvenčni zvok 7. ravni ali dimenzije zavesti in naše resničnosti je sel Univerzalnega Logosa, odmev Kozmične Inteligence življenja, komaj zaznavno šepetanje Univerzuma (šabd joga) in njihovih zakonitosti. Prisluškujemo mu v lastnih mislih, vizijah in idejah, v pesmih in gibanju, v ritmih narave in kozmičnih ciklih ... Biti osveščeni duhovni bojevnik je bilo v prvem tisočletju našega štetja velika čast in tudi odgovornost – tudi v baltskih slovanskih deželah in v vikinških združbah. Oboji so živeli po zakonitostih prednikov uglašenih z naravo. A bivanje tudi od sodobnika zahteva uglašenost ali usklajenost z utripanjem vesolja, s kozmičnimi in zemeljskimi cikli in ritmi. Tudi svetlobno abecedo (6. ravni) ustvarja višjefrekvenčni zvok VII. dimenzije, ki je orodje manifestacije ali utelešenja »vizij duše« in Vira. Svetlobno-zvočni jezik ali kopje svete geometrije (tudi THOROVO kladivo) je stikalo ali dvigalo, ki človeka dviguje na neslutene ravni bitja in bivanja ter ga zatem obogatenega spušča v občečloveški življenjski ritem ali utrip. Vrata na najvišje ravni bivanja nam odpira sedem tonov ali sedem barv mavrice - slovanska (balkanska) simbolika »sedmerega« (4 + 3), to je fizičnega sveta in Svetega Trojstva. Različnost sedmerega, kozmičnega ali prvobitnega v materialnem svetu označuje tudi podoba SEDMEROGLAVEGA ZMAJA. Zmaj je mitična podoba prvobitnosti in ustvarjalnih sil, ki jih človek lahko uporabi sebi v prid. A zmajeve energije so lahko tudi nevarne, če z njimi ne delamo prav…

VIII. (Osma dimenzija)
Sibirska in vzhodno-slovanska duhovna moč
VIR, POČELO ŽIVLJENJA IN POZABLJENO NEMO ZNANJE UNIVERZUMA

v soboto, 13.05.2017 ob 16. uri

Staroslovanska duhovna dediščina je izjemno ogledalo starosvetne modrosti, tako staroveške kot tudi prazgodovinske; zrcalo kozmično-zemeljske etike in estetike. Starosibirski slovanski modreci so podobno kot tudi druga slovanska ljudstva prisluškovali dihánju Neba (Črnemu Nebu) ali Središču galaksije (moči črvine) ter tako iskali lastno osrediščenost v Počelu in Viru življenja, izpolnjenost in navdih ter učinkovito zdraviteljsko in duhovno moč. Vse predolgo prezrta slovanska dediščina tudi v polpretekli ljudski kulturi še vedno pomni in ohranja univerzalno bitnost obstoja in večno iskanje smiselnosti življenja. Pomni univerzalne zakonitosti duha in načine povezovanja z vsemi življenjskimi oblikami na Zemlji in celo v vesolju (tudi s Soncem, Luno, z zvezdami…). Išče in pronica v smisel mnogorazsežnostnega ubranega sozvenenja s celoto. V sozvočje in blagozvočje. V tovrstnih raziskovanjih in zaznavanjih prednikov so bili izjemni tudi staroslovenski svečeniki in zdravilci. T. i. VIII. dimenzija je sel ali prenašalec Izvorne Ideje ali Logosa v frekvenčno (zvočno – svetlobno – materialno) valovanje življenja, v snovno in nesnovno. Doseganje te ravni resničnosti je bit težko doumljivih ali »božanskih« Velikih Misterijev. Logos je prvobitna ideja ali »načrt«/koda/matrica življenja in bivanja. Velikih Misterijev duše se dotikamo v lastnem umu, v središču srca in duše (zavesti), kar so prav dobro vedeli tudi naši slovanski predniki. Ključ vzpenjanja po osi zavesti ali po slovanskem svetem drevesu vse tja do vrha, kjer raste zlato jabolko (simbol razsvetljenja in končnega prebujenega spoznanja vseh ravni resničnosti in bivanja), sta brezpogojna ljubezen in tišina uma. Le-ta se lahko dogodi v navezavi z dihánjem »odprtega Neba« (Vira), pravijo vzhodni Slovani; sibirski kami ga imenujejo ČRNO NEBO. Ključ te ravni je VSEPOLNA TIŠINA PRAZNINE, Nemo Znanje Univerzuma. Dotakniti se tega Vira pomeni vedeti, videti in slišati ter ustvarjati brez omejitev.

IX. (Deveta dimenzija)
»Sanjski čas« starega veka, Slovanov in različnih kultur
VELIKI MISTERIJI ŽIVLJENJA IN USTVARJANJE S SILAMI VESOLJA IN ZEMLJE

v soboto, 10.06.2017 ob 16. uri

Staroslovensko duhovno iskanje izhaja iz staroselske, indoevropske in skupne slovanske ter staroveške filozofije življenja in brezčasne vsepovezane duhovne modrosti, ki se je v prvinah t. i. ljudske kulture minulih stoletij prebila vse do našega časa ter predstavlja svojevrstne relikvije davne kozmično-zemeljske etike in načinov uglašenega sobivanja z Zemljo in vsemi življenjskimi oblikami na njej. Starosvetno slovansko in staroslovensko znanje pomeni miroljuben, pozoren in pravcati ekološki način življenja. V staroslovenskih prežitkih preteklosti je mogoče prepoznati tisočletja dedovana spoznanja neštetih rodov modrih duhovnih vodij, zdravilcev, svečenikov-glasbenikov, nesmrtne in večne nauke ter srž iniciacijskih potovanj naših planetarnih prednikov. V njej se zrcali Troedinost ali Sveto Trojstvo (TROČAN) zemeljskega – duhovnega – kozmičnega. Kadar je to troje v mislih in dejanjih povezano, se dogajajo neobičajne in čudežne stvari, ki omogočajo sozvočje in blagozvočje vseh življenjskih danosti ter vzpostavljajo pogoje za uresničevanje želja. Časovne zataknjenosti na ta način izginejo. Odpre se portal v neskončno in brezmejno, v Polje vseh možnosti in neštetih priložnosti. Vsakdo izbira sam in sam tudi oblikuje svojo resničnost. Dobro pa je vedeti kako! Troedinost je pot in cilj človekovih iskanj, bitnosti izpolnjenega in vseobsegajočega življenjskega stila duhovno osveščenega popotnika in svetlobnega ali duhovnega bojevnika; bit prebujene vsepovezane mnogodimenzionalne zavesti razsvetljenega. Zavestno živeti Sveto Trojstvo pomeni bivati osrediščeno kozmično-zemeljsko misijo bivanja, ki edina lahko povsem poteši hrepenenje duše.

Spoznavanje in oživljanje staro-slovenskih in slovanskih naukov ter različnih kultur in dežel omogoča podoživeti veličastno izkušnjo naših davnih prednikov (še zlasti tistih živečih pred našim štetjem!). Njihovi nauki nam odstirajo t. i. »SANJSKI ČAS« prvobitnega in uravnoteženega, bližnjico na vrh svete gore ali na vrh svetega drevesa, kjer je vztrajen in duhovno odprt bojevnik obdarjen z zlatimi jabolki – to je s simboli dovršenosti, osrediščenosti in obilja. S popolnostjo. Prehoditi in ozavestiti je treba vseh IX. dimenzij, vso pot do razsvetljenega cilja, kamor nezmotljivo prav vse vodi hrepeneča duša, utelešena v fizičnem svetu. Vabljeni ste na odkrivanje in praznovanje prezrtega, na spoznavanje in izkušanje starodavnih posvečenih znanj, ki odgovarjajo na vprašanja, kdo smo in čemu smo, predvsem pa kako bivamo in kaj iščemo: želimo živeti uglašeno (harmonično) ali razglašeno (v pomanjkanju)? Ključ kozmičnih vrat iz ali na 9. raven bivanja je troedini ključ Galaktičnega Središča ali Izvornega, sozvočje duha in zemeljskega sveta – SVETO TROJSTVO, slovenski starosvetni TROČAN/TROJAK ali zdravilni TROJAK.

 

Ansambel v obredju ognja (otok Rutnjak, Iž, 2009)

o straneh / Katedra Veduna © 2008-2009