logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Življenje brez običajne hrane (pranojedstvo)
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

Intenzivi
  Informacije
in prijave
Prijave sprejemamo po elektronski pošti na naslov:

prijave@veduna.si


Za dodatne informacije o tečajih pokličite:

040/ 870-155
Mojka Žagar
od 8.30 do 9.30
    in
od 20.30 do 21.30


 

  Kdaj in kje
Vsako drugo soboto v mesecu (razen julija, avgusta in septembra) od 15.30 do 20.00 v PARINAMA centru, Cesta na Brdo 85, Ljubljana.

 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo, da
se prijavite najkasneje do srede pred intenzivom.
V primeru odpovedi udeležbe vas prosimo,
da nas o tem pravočasno obvestite, da lahko vaše mesto ponudimo drugim.

Dostop je označen. S seboj obvezno prinesite copate, podloge in odeje za sedenje ali ležanje, očiščene kristale za delo (kamena strela, roza kvarc ali ametist) in majhno daritev - cvet in sadež.

 

Kozmične iniciacije
Maraton prosvetljenja
Veduna Kozmična resonanca
Transcendenca zavesti in zvoka
 
 
     
 

DEVETSTOPENJSKO INICIACIJSKO POTOVANJE SKOZI DEVET RAVNI ZAVESTI IN RESNIČNOSTI

INTENZIVI TEMELJIJO NA DUHOVNIH UČENJIH RAZLIČNIH TRADICIJ IN KULTUR:
1 – Prazgodovinska duhovna modrost na evropskih in slovenskih tleh; 2 – Staroslovanska duhovna dediščina sibirskih šamanov; 3 – Galaktična zavest starih Majev; 4 – Aboridžinski kozmični ustvarjalni ogenj; 5 – Kozmično‑zemeljska vsepovezanost turško‑arabskih dervišev; 6 – Mojstrovanje havajskih ka‑hun; 7 – Cigansko zdravilno kolo; 8 – Nasledstvo legendarne Lemurije in Atlantide; 9 – Pretanjeno zavedanje starovedskega in indoevropskega izročila; 10 – Poklon Soncu in Zemlji severnoameriških Indijancev; 11 – Indonezijsko in polinezijsko nagovarjanje zavesti; 12 – Svetlobno‑zvočni ključi starih Egipčanov; 13 – Gibno‑zvočne igre starih Grkov; 14 – Kozmični skalpel filipinskih in brazilskih kirurgov; 15 – Starosvetna spoznanja Keltov, Slovanov in Staroslovencev


Tudi v letošnjem ciklu intenzivov (2011/2012) na različne življenjske teme za pospešeno duhovno rast in samourejanje, širitev zavesti in lastnih sposobnosti se bomo podajali v svetove onkraj časa in prostora ali v dimenzije enosti in celovitosti z modrostmi različnih ljudstev in kultur, usklajenih z naravo, Zemljo in s Kozmosom. Na vsakem tečaju devetstopenjskega cikla bomo tokrat POVEZOVALI MED SEBOJ SPOZNANJA RAZLIČNIH CIVILIZACIJ IN JIH SESTAVLJALI V CELOVITO IN UČINKOVITO ORODJE SAMOUREJANJA, OZAVEŠČANJA IN SAMOZDRAVLJENJA. V tem izjemnem času se intenzivneje kot kdajkoli poprej povezujeta védenje in zavedanje preteklosti in sedanjosti – v blagoslov prihodnosti; kot svojevrsten povzetek človekovih brezčasnih in večnih modrosti ali kot vodilo za nov čas in zavestnejše ter boljše življenje. Tudi letošnji cikel tvori DEVET TEČAJEV, ki si sledijo kot devetstopenjska iniciacijska pot skozi devet ravni ali razsežnosti zavesti duše. Udeležencem so iniciacijsko podeljene tudi kode za samopomoč. Vsebine tečajev naj bi osvetljevale življenjsko problematiko spet z drugačnega zornega kota, vsi skupaj pa sestavljajo mozaik celote. Namenjene so temu, da bi bolje razumeli gibala, izzive in darove življenja, pa tudi vse tisto, kar nas ovira na poti do miru, sreče in dušne potešenosti.

Cikle intenzivov na različne življenjske teme ali na teme »kje nas čevelj žuli« bomo letos nadaljevali s še bolj poglobljenim preučevanjem in izkušanjem Misterijev zvoka in zvočne kirurgije, tako v različnih izročilih ljudstev sveta kot tudi v našem lastnem, staroslovanskem in staroslovenskem: kot povzetek in ciljni plato na vrhu iniciacijske piramide življenjskih iskanj. Vabim vas na inventuro in doživljajsko avanturo zvočnega skalpela in iniciacijske posvečenosti ter obredovanja uma in duše – za lahkotnejše uresničevanje vizij in harmonije.

Obujali bomo skorajda ali povsem pozabljena znanja zdravilcev in modrecev Indijancev Hopi, Navajo in Majev, zdravilcev ilolov in svečenikov nik cvakinel, aboridžinskih nángarijev, indonezijskih balijanov, brazilskih in filipinskih kirurgov, havajskih ka‑hun, tibetanskih lam in hindujskih ršijev, prazgodovinskih ljudstev in sibirskih šamanov pa seveda starih Keltov, Ilirov in Slovanov ter modrecev pred njimi iz starega Egipta in stare Grčije. Letos bomo tej paleti dodali tudi CIGANSKE IN DERVIŠKE (perzijsko-turško-arabske) modrosti.

Vsa omenjena znanja že tisočletja temeljijo na legendi o človekovem neuničljivem hrepenenju po popolnosti in dovršenosti ter na legendi o mitični razsvetljeni modrosti bajeslovne Lemurije in Atlantide. Poduk o legendarnih civilizacijah izjemnih duhovnih razsežnosti tvori torej učenje o popolnosti, ki je večno vodilo in neuničljivi »vilinski« mit v zakonitostih radostnega bivanja, ki biva v vsaki duši, nas spominja, opominja ter odstira hrepenenje duše. Po vsem svetu to učenost žive v podobnih oblikah, le poimenovanja se razlikujejo. Nikoli je ni bilo mogoče izničiti, tudi s prepovedmi in tiranijo ne. Ta modrost živi večno predvsem izven religioznih gibanj. Mnoge civilizacije so nasledile izjemno davno modrost o ustvarjanju sreče in obilja (iz časa še pred našim štetjem). V starem veku je človek zmogel, gojil in cenil ozaveščeno bivanje. Kot pogumni bojevnik je lahko tudi zavestno presegel svoje zamejitve in ovire. Posvečeni so vztrajno gradili zavest enosti ter tako prodirali v Misterije snovnih in nesnovnih svetov ter tudi v fizična telesa, če je bilo treba, predvsem pa na vse ravni mnogodimenzionalne zavesti ali dušev vse dimenzije resničnosti, ki neozaveščenemu sodobniku ostajajo prikrite ali zgolj zmistificirane ali pravljične. Davni spomin izbranih kultur, ki je vsaj v drobcih preživel do današnjih dni, pa še vedno služi kot pomemben opomnik za odkrivanje skrivnih in skrivnostnih vsebin duha in še neodkritih človeških sposobnosti.

Da pa bi bili kos tej nalogi, moramo v sebi najprej prebuditi kozmično-zemeljsko zavest, ki nam omogoča širjenje lastnega zavedanja na višje ravni zavesti ali v vse bivanjske dimenzije. Tako skozi kozmični portal zavesti ali vrata duše ponovno vzpostavljamo pretočnost prvobitne Univerzalne življenjske energije ali Namena. Vse to pa zahteva intenzivno delo na sebi, zavestno predanost trenutku in Kozmični Volji, pozorno ozaveščeno delovanje in pošteno (resnicoljubno) ter tudi gorečo željo po razširitvi lastnih meja, ki smo si jih postavili v svojem umu; našteto zahteva tudi pogum za odpravljanje popačenj, ki jih običajno živimo brez zavedanja. Z ozaveščanjem in s spreminjanjem odpiramo vrata novi vstajenjski zavesti razsvetljenega bitja, novim (kakovostnejšim in predanejšim) vibracijam ter novim, še neslutenim darovom iz Vira življenja. Tečajniki na tečajih PREJMEJO TUDI SVETLOBNO-ZVOČNE KODE ZA SAMOSTOJNO DELO NA SEBI.

 

Mladi šaman z bobnom v prazgodovinski opravi v centru Azije (Tuva, 2008)


Nadaljujemo torej raziskovanje učinkovanja slišnega in neslišnega zvoka na živa bitja, tudi na rastline, živali in Zemljo, na zavest, um in telo ter na okolje, odnose in življenje samo. Zvok, ki je tudi frekvenčno valovanje, energijska vibracija, svetloba, nesnovno in snovno hkrati, slišno in neslišno, pa tudi dotakljivo in nedotakljivo, je temelj pojavnega sveta. Zvok je najstarejše kirurško orodje za vzpostavljanje ravnovesja v sebi, v odnosih in v svetu okoli nas. Poglabljanje v davne modrosti naših planetarnih prednikov je zanimivo in učinkovito sprehajanje po galeriji večnih spoznanj osveščenih tradicij, katerih zvočne formule, iniciacije, kozmično-zemeljski ritmi in pesmi ter izjemna kozmična kirurgija zvoka nam pomagajo razgaljati bit življenjskih sporočil in lekcij, ki jih pravkar živimo. Bolje ko jih bomo razumeli, lažje se bomo spopadali s »težavami«, ki so pravzaprav ključ za spremembo in duhovno rast.

Starodavni miti in legende v nas prebujajo nadčutno in tiho zavedanje smiselnosti življenja ter nas pazljivo in zanesljivo vodijo v iskanje Velike Resnice bivanja. Globoko v sebi to devetdimenzionalno resničnost vsi nekako zaznavamo, saj biva v praspominu in tudi v celičnem spominu našega telesa. Odkrivanje pomenov starodavnih mitov, legend in duhovnih doktrin ob pomoči tehnologije zvoka onkraj misli in fizičnega pa nam ponuja nenadomestljivo orodje duhovne rasti, sreče in zdravja ter nas povezuje tudi s kozmičnotelepatskim zavedanjem medijev – Mirit in ANSAMBLA VEDUN, katerega glasbeniki vsakokrat sodelujejo s kanaliziranim vódenim zvokom in njegovo podpirajočo energijo. Z zvočnim rentgenom odkrivamo tudi zagate in blokade preteklosti, jih s slišnim in z neslišnim zvokom tudi izničujemo ter s tem vzpostavljamo bolj harmonično prihodnost. Tako se tvorno soočamo s trenutnostjo in ustvarjamo boljši scenarij za jutri. Vse to predvsem zato, da bi postali »to, kar smo« – ustvarjalci uravnovešenega notranjega ali duhovnega (neslišnega) in zunanjega ali fizičnega (slišnega) sveta. Mojstri življenja! Vabljeni v Vedunove vrste svetlobno‑zvočnih bojevnikov! Resnica je le ena in večna, poti do nje pa so različne. Dandanes se vse modrosti ponovno naglo povezujejo v eno samo celovito spiritualno znanje – eno in enako za vse ljudi!

S SEBOJ VSELEJ PRINESITE MAJHEN DAR (CVET IN SADEŽ – SIMBOL HARMONIJE IN OBILJA) ZA SIMBOLIČNO DARITEV NA SKUPNI OLTAR PREDNIKOV, S ČIMER USIDRUJEMO SVOJE MISLI IN ŽELJE V »POLJE VSEH MOŽNOSTI«. PRIDITE OBLEČENI V BELO IN TAKO PRISPEVAJTE K SKUPINSKI SVEČANOSTI PRERAJANJA. NE POZABITE VZETI S SEBOJ TUDI KRISTALA, KI VAM JE LJUB (NAJBOLJE KVARC), DA VAM BO POMAGAL PRI PRESEGANJU OMEJITEV.

 
     


a) Duhovne tradicije – ključne modrosti intenzivov:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

b) Tematike in vsebine intenzivov:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

c) Minuli intenzivi


b) DEVETSTOPENJSKO INICIACIJSKO POTOVANJE SKOZI DEVET RAVNI ZAVESTI IN RESNIČNOSTI

 

Mirin nasmeh ob kozmičnih zvokih himalajske sklede (Solsticijski obred, Ljubljana, junij 2009)I. PRISLUŠKOVANJE NEBU IN ZEMLJI – IZZIV NOVE DOBE

Svojevrstno šamansko potovanje tvori cikel intenzivov na temo mnogodimenzionalne enosti. Tecaji povezujejo vse ravni polarnega sveta dvojnosti z Virom in so hkrati pomoc za poenotenje bolecih nasprotij v enovito in umirjeno celostnost; cikel plemenitijo iniciacije Galakticnega Centra/Vira ali Sonca ali nedoumljive božanske Inteligence Univerzuma.

Duhovno ali šamansko (ša pomeni modrost, man pa je človek) potovanje se pričenja z razkrivanjem lastnega inkarnacijskega potovanja ter dogovorov duš; pričenja se s hvaležnostjo Zemlji in življenju, vsem priložnostim in možnostim za duhovno rast, ki nam jih ponuja bivanje v snovnem svetu oz. utelešenje duše v fizičnem telesu. Zemeljsko življenje je dar brez primere, ki ga velja spoštovati, predvsem pa razumeti. Pritoževanje nad njim je nesmiselno. Raje pronicljivo poglejmo, kaj nam šepeta ali sporoča.

V naši duši biva pritajen spomin na planetarne sanje, kozmično‑zemeljsko doktrino, zakonitosti bivanja, na (Božanski) Logos Izvorne Misli in življenja samega. Razumevanje življenjske preje in razvozlavanje njenih sporočil ni vedno lahko, vendar nas dogajanja z magično močjo pritegujejo v iskanje, čemu in zakaj je tako ter zakaj prav na takšen način ... Intenziv je namenjen prebujanju temeljnih ravni zavesti, kozmičnega ognja preobrazbe in urejajoče energije (še) neizkrivljenih matric popolnega – simbolno tudi prvega dovršenega kreativnega impulza Stvarjenja v vseh bitjih. Povezovanje s srčno čakro ali središčem Zemlje pa nudi tudi izjemno in prepotrebno izkušnjo bivanja tukaj in zdaj ter krepi materialno blagostanje. Intenziv je uvod v uglaševanje z Nebom (s kozmičnim in z duhovnim) ter Zemljo (s trdnosnovnim). Odkrijmo izzive nove dobe.

II. ISKANJE RAVNOTEŽJA V NAŠIH TELESIH IN CELIČNIH KODAH

Smiselnost naših življenj je podrejena skupinski zavesti oz. Kozmični zavesti ali Galaktični Zavesti večje celote. Namen našega življenja je podrejen t. i. Kozmični Volji ali zemeljskim planetarnim sanjam, ki so sanje Inteligence vesolja ali Univerzalnega Logosa/Uma. Sozvenenje z njim nam omogoča plavanje s tokom ter uglaševanje naših življenj z nekonfliktno dovršenostjo, ki zahteva usklajevanje naše volje ali ega s Kozmično ali Božansko Voljo.

Da bi na vseh življenjskih ravneh večdimenzionalnega bitja vzpostavili resonanco ali harmonijo, moramo začeti pri celičnem spominu, v katerem nosimo spomin na nešteto doživetij (in življenj), na številne srečne in nesrečne dogodke. V tem spominu so (po zakonih resonance ali sozvenenja) shranjeni odtisi vseh naših travm, ki ponovno privlačijo enakozvenečo bolečino in nezrelosti. S čiščenjem rušilnih celičnih odtisov naše sreče vzpostavljamo harmonijo in red v kaosu. Z nevidnih in neotipljivih ravni resničnosti poteka sicer manifestacija v fizičnem svetu. In tu se oglašajo tudi naši notranji saboterji, to so energijsko‑miselni odtisi predstav in priučenih ter v izkustvih pridobljenih miselnih vzorcev, odtisi težav in nesrečnosti, ki medejo štrene naših misli, vizij in namenov. Ne samo v nezavednem, temveč tudi v celičnih spominskih zapisih namreč obstajajo matrice človekovih odzivanj in dejanj, saj se vse odziva po zakonitostih uglašenosti ali razglašenosti – enako z enakim. Če pestujemo žalost in občutke nesrečnosti, bomo prav zato še naprej nesrečni in še naprej bomo tudi pritegovali podobne nesrečnosti v svoje življenje!

Odkrivanje in razgrajevanje notranjih saboterjev je pomemben del ozaveščanja in gibalo duhovnega napredka, širjenja zavesti in posredno tudi zdravljenja. Na intenziv celičnega čiščenja in osvobajanja družinskih čustveno‑miselnih vzorcev bomo zato povabili »ranjeno dete« – samega sebe – in odpravljali boleče odtise ali zapise rušilnih čustev in misli, strahov in zamer, ki morda izvirajo še iz našega otroštva. Velja se spopasti z odkrivanjem duhovne dediščine, ki smo jo nezavedno podedovali v odnosih s starši, sorodniki, vrstniki ... Tako se osvobajamo rušilnih ravnanj tudi v bodočnosti. Žal se večinoma ne zavedamo, da se nam po kozmičnih zakonitostih sozvenenja vedno znova ponavljajo podobna boleča izkustva, mukotrpne situacije in doživljanja, neuglašeni odnosi in nesoglasja prav zato, da bi prepoznali potisnjeno bolečino in jo končno razgradili ter odpustili iz svoje zavesti in energijskega polja. Tako ob pomoči preteklosti oblikujemo in uresničujemo radostnejši jutri. Intenziv poteka v simboliki Zemlje, snovnega telesa in njegovih osnovnih gradnikov (celic) ter frekvenčnih valovanj temeljnih esenc fizičnega sveta. Nesnovni duh in fizično nenehno plešeta svoj večni ustvarjalni ples in kaotično spreminjata v uglašeno, pri tem pa razkrivata še neodkrito, še ne doživeto in še ne ozaveščene speče sposobnosti.

III. OSVOBAJANJE OVIRAJOČIH MISELNIH VZORCEV TER PREHAJANJE V ZAVEST NOVE DOBE

Ta stopnja šamanskega potovanja skozi ravni zavesti in eterična telesa (svetove) je posvečena obujanju galaktične zavesti ali oživljanju pozabljene galaktične paradigme naših davnih zemeljskih prednikov, ki je bila pred tisočletji poznana vsem naravnim ljudstvom našega sveta.

Življenje teče po kozmičnih zakonitostih. Če jih kršimo, imamo težave, občutimo pa tudi bolečino. Moramo se ravnati po načelih ljubeznivega srca ali brezpogojne ljubezni duše in univerzalnega sočutja. Pravzaprav nimamo izbire. Če jih ne upoštevamo, ustvarimo neravnovesje ali razglašenost, ki priteguje težave. Intenziv je namenjen predvsem poglabljanju v zakonitosti brezpogojne ljubezni duše.

Sodobni človek je izgubil zavedanje o lastnem mnogodimenzionalnem bitju in pozabil znanje o meddimenzionalnem potovanju med ravnmi zavesti ali svetovi. Pozabil je prisluškovati nevidnemu in neslišnemu. Ne zna več poslušati s srcem in z notranjim ušesom. Dimenzije nad tretjo (fizično) ravnjo pa je prezrl in jih celo hote prezira in označuje kot izmišljotino. Zasmrtje je zatajil. Vendar so naše misli in čustva imenitno zrcalo teh veličastnih zvočnih valovanj brezmejnega, neskončnega in večnega, ki se odtiskujejo »onstran« in tudi »tostran«. Le njihova zavestna inventura in ubrana uglašenost z zemeljskimi in duhovnimi zakoni nam lahko prineseta mir in radost, obilje in izjemno ustvarjalnost. Zato je mojstrstvo obvladovanja uma in čustev – v zavednem, pa tudi nezavednem in nadzavednem – ter povezovanje z višjimi ravnmi zavesti ali duše odgovor na naša iskanja sreče.

Tretji intenziv je tudi tečaj o cikličnih ponavljanjih v življenju, o zavedanju navideznih nasprotij in ozaveščanju, »kje nas čevelj žuli«: temelji na logiki indijanskega sončnega plesa, ki je posvečen spoznavanju trenutnih življenjskih lekcij, ki odstirajo potrebno zavedanje, na kateri postaji (ali ravni zavesti) svoje življenjske poti stojimo. Pomaga nam dojeti, kaj je še treba storiti, da dosežemo cilj – razsvetljeno samozavedanje; naravna ljudstva, ki hranijo tudi številne prerokbe za sedanjost in prihodnost, govorijo med drugim o številnih planetarnih možnostih ali izbiri nas vseh. Sonihamo pa tudi s kolektivnimi miselnimi vzorci. Ne dovolimo jim, da nas ponesejo, kamor ne želimo!

IV. POTOVANJE DUŠE SKOZI PORTALE ČASA IN PROSTORA, ŽIVLJENJA IN SMRTI

Vse življenje se učimo živeti tukaj in zdaj in prebujati davno pozabljene modrosti v sebi, ki so naša dušna dota, odkrivanje pa rojstna pravica in dolžnost ali namen življenja. Na ravni duha (četrta dimenzija) iščemo duhovna spoznanja in sporočila o življenju in smrti: o njunem večnem krogotoku, o vrednotah onstranskega in tostranskega ter o namenih in sporočilih obeh. Življenje se s smrtjo pravzaprav ne konča – šele prične se! In živeti pomeni doživljati cikle od rojstva do ponovnega rojstva.

Četrta raven ali dimenzija nas vodi na raven duha ali duše, v zasmrtje ali v stik s posmrtnimi večnimi in neuničljivimi esencami duš umrlih. Vodi nas onkraj ter nas spodbuja v preseganju zamejitev, ki smo si jih v miselnih predstavah in predsodkih postavili sami. Um nas žal povsem obvladuje in nam zastira pogled na večrazsežnostno resničnost, ki jo velja spoznati v vsej njeni raznolikosti in mogočnosti. Smo brezmejni, mikrokozmično ogledalo makrokozmosa ali Univerzalnega, dovršenega ali božanskega v snovnem svetu. Hrepenenje duše pa nas zanesljivo vodi v odkrivanje tega bogastva – če ji le prisluhnemo in ne tajimo pestrosti duhovnih razsežnosti.

Duša je portal in telepatska vez z modrostjo, s smrtnostjo in z večnostjo; je medij med snovnim in nesnovnim, med otipljivim in izmuzljivim, med slišnim in neslišnim ... Duša ali zavest je naš program ali »software«, ki prenaša v fizično življenje vizije Namena in pozna Resnico: ve vse, pravimo. Je telefon z Bogom, se šalimo. A v vsaki šali je tudi resnica. Očistimo se torej za zavedanje, da bomo jasno videli in slišali ter si tako pridobili nepogrešljivega (in nezmotljivega!) svetovalca in asistenta.

V. LJUBEZEN DUŠE IN ZDRAVLJENJE LOČENOSTI ŽENSKO-MOŠKIH NAVIDEZNIH NASPROTIJ

Razumevanje obeh polov našega dvojnega ali polarnega sveta, v katerem živimo, ter moško‑ženskih esenc je izrednega pomena pri razvijanju zavesti in uresničevanju življenjske polnine, za usklajeno sobivanje in medsebojno razumevanje – za polnino radosti. Združevanje duha in materije v celostno bit je naša temeljna življenjska naloga. Semkaj sodi tudi uglaševanje obeh polov moško‑ženskih načel na videz nenasprotujočega si življenja tukaj in zdaj v ubrano sozvočje. Da bi »nasprotni pol« začutili kot del sebe ali kot delček skupne vseprežemajoče navzočnosti Enega, se moramo najprej poglobiti v razlike in jih v svojem življenju nato uglasiti v ubrano so‑zvočje. Vsako človeško bitje sestavljata dve polovici: moški in ženski pol, ki si nista nasprotujoča, kot pogosto mislimo, temveč sta le dve različni in dopolnjujoči se polovici Enega v svetu dvojnosti; dve esenci Izvornega ali Božanskega, če hočete. Spoznajmo torej osnovne različnosti moškega in ženskega čustvovanja, miselnosti, delovanja ... Tako bomo lažje sprejeli druge, pa tudi vse svoje dele. Prepustimo se zdravljenju Izvorne življenjske energije in duše. Sledilo bo razumevanje in spontano uravnovešanje ženskega in moškega logosa v lastni biti.

Svojo ujetost v različnostih in dopolnjujočem se valovanju moškega in ženskega razrešujemo z univerzalnim sočutjem in brezpogojno ljubeznijo ter s strpnim sprejemanjem drugačnosti. Usklajevanje obeh esenc nas postopoma vodi v androginost ali uglašeno poenotenje obeh načel, kar nam omogoča tudi večji dotok življenjske energije ali prane oziroma njenih življenjskih moči. Predvsem pa tovrstno urejanje skokovito vzpostavlja potrebne procese preobrazbe in odstira nove možnosti.

Imeti rad vse, kar je, pa tudi sebe, je pogoj za skrivno umetnost privabljanja sreče, vendar zares polno ljubiti ni vedno lahko. Še zlasti če nam ni po volji. Od malega so nas učili živeti s tekmovalnostjo in z občutkom krivde (dandanes se rja tekmovalnosti samo še stopnjuje), kar nas kasneje močno ovira pri ljubečem sprejemanju sebe in drugih. Vendar če ne znamo ljubiti sebe, ne bomo zmogli dovolj odprto ljubiti drugih. Odnosi, ki jih ne povezuje sočutna in strpna ljubezen duše, so obsojeni na prepire, nerazumevanje, propad ... Običajno sicer ne vemo, kako bi vzljubili sebe in druge ali kako bi se dotaknili lastne božanske biti, ki je ljubezen, če pa svet okoli nas ves čas kaže s prstom na naše pomanjkljivosti in manke in prezira celo naše posebnosti in izjemnosti. Povezovanje z lastno ljubeznijo duše nam bo pomagalo. Vendar za nevšečnosti v odnosih niso krivi drugi, temveč mi sami oziroma naša neozaveščenost. Odzivamo se po svojih prepričanjih, nevednosti ali po uničujočih vzorcih, namesto po modrih zakonih sobivanja. Kar sejemo, tudi žanjemo. Torej velja ozavestiti, kako najprej vzljubiti sebe, da bomo lahko ljubili druge in bili ljubljeni. Naj ljubeče oko merilca resnice razkrije skrito in skrivnostno ter omogoči preseganje razdvojene ločenosti od Izvornega, Božanskega, popolnega, celostnega. Prebudimo speče sposobnosti galaktičnega meta človeka.

VI. ZAKONITOSTI BIVANJA IN VZPOSTAVLJANJE MIRU TER OBILJA

V Kozmosu je nešteto življenjskih oblik, ki zrcalijo Univerzalno Idejo ali Logos. Prav tako nešteto jih je tudi na Zemlji. Razumeti in ljubeče sprejeti vse obstoječe – tudi živali, rastline in neživo naravo (npr. kamnite oblike) – pomeni uresničevati kozmični zakon celovitosti in gojiti ljubečo strpnost. Prav je, da se poglobimo v razumevanje svetosti oblik in ključev svetlobno‑zvočne geometrije, ki je v zgodovini zaposlovala številne kulture in velike mislece. Naš matematični red pravzaprav sestavljajo kozmično‑zemeljske zakonitosti in njihova (frekvenčna) razmerja, matematična razmerja pa se zrcalijo tudi v zvoku in glasbi. Zvočna razmerja so tudi kode, ki zdravijo duha in telo. Egipčanski modrec Hermes Trismegistos, mitični Orfej in grški zdravilec Pitagora so bili v preteklosti morda največji med mislečimi mistiki, ki so tudi nam razodeli Velike Misterije življenja in oblik. Dosegli so nesmrtno slavo in spoštovanje modrijanov svoje dobe ter modrecev, živečih za njimi, žal pa tudi preganjanje zaslepljenih, ozkomiselnih in ozkosrčnih hkrati.

Da bi iskalcu uspel podvig vračanja v lastno dovršenost in bi našel harmonijo, srečo, zdravje in obilje, se mora vztrajno kaliti v odnosih, vidnih in nevidnih razmerjih ter navideznih nasprotjih, ki so del velike življenjske sestavljanke. Življenje nam je darovano, da bi z njegovo pomočjo presegli ločenost in razdvojenost ter doumeli in zaživeli potešeno celovitost večnivojske zavesti ali bitja. Pravimo, da ta kozmična vrata odpirajo Hermesovi, Apolonovi in Orfejevi ključi večnih zakonov ljubezni in glasbe, ki odpirajo vsa vrata ali tok nenehnih (a potrebnih!) spreminjanj. Živalski vodniki pa nas vztrajno učijo sobivanja in nas nagovarjajo s svojo izjemnostjo, ki bi si jo tudi človek rad pridobil.

VII. NESLIŠNI LOGOS UNIVERZUMA IN MISTERIJI ZVOČNE KIRURGIJE

Sedmo iniciacijsko raven šamanskega potovanja sestavlja intenziv o kozmično‑zemeljskih ciklih in ritmih, o neslišnem (transcendentalnem) zvoku, ki se postopoma pretvarja (po dimenzijski lestvici) ali zgoščuje v slišni ali fizikalno merljiv zvok. Je tečaj o zvočnem valovanju, o resonanci – sonihanju ali sozvenenju in blagozvočju, ki ga najbolje dojemamo ob nasprotjih, to je ob disonanci ali razglašenosti oz. neharmoničnosti (in življenje je zrcalo obeh). Uglašenost ali razglašenost velja prepoznati v sebi in okolju, da bi vzpostavili ravnovesje v življenju in v sebi. Vse tradicije poznajo zvočna orodja, ki pretvarjajo višjedimenzionalne resničnosti – »višje zveneče frekvenčne ali vibracijske svetove« – v nižje (fizične) dimenzije. Zvočne tehnike in orodja, ki so se ohranila skozi tisočletja, nas uglašujejo s Kozmično Zavestjo ali Umom, z Božanskim. Zato zvočno ustvarjanje ali glasba pomenita tudi izključni orodji zavedanja in načrtnega širjenja v Kozmos in Univerzalno Zavest. Zvok je temelj prepoznavanja iluzije v resničnosti.

Zvočno valovanje je Stvarjenje, komunikacijski sistem Univerzuma in življenja na Zemlji, integrirano znanje, hologramska celota, čista zavest in enost, zato nam raba zvočnih orodij in zvočne magije pomaga odkrivati odnose med materijo in duhom. Zvok je tudi najmogočnejša tehnologija za širitev zavesti. Glasba tako postane alkimija zvoka, ki vpliva na naše misli, čustva in telesa. A zvok ni le tisto, kar slišimo; med zvočne parametre sodijo tudi notranje neslišne vibracije misli, občutkov, vizij ... Zvok je lahko strup ali zdravilo. Naučimo se ga uporabljati kot zdravilo!

Ko sprejmemo in občutimo tudi nevidni svet vibracij ali zvoka, pričnemo prepoznavati pravo (neiluzorno, nesnovno) resničnost, ki je stara kot Univerzum ali svet sam. Postanemo solastniki sozvenečega vesolja, pa tudi tvorci lastnega Univerzuma. Modrost o zvoku nam ponuja pravo kirurško orodje sreče in obilja: deluje kot skalpel, šivanka, povoj, lepilo ali kladivo, če je treba. Zazvenimo torej s prvobitno dovršeno mislijo ali Namenom vsega obstoječega, ki je v svoji biti nedeljivo in popolno. Povabimo jo v svoj vsakdan in napravimo prostor zanjo v svojem zavedanju.

Med tovrstne čudeže brezmejnega sodita npr. meddimenzionalno potovanje naših prednikov in njihova kozmična kirurgija, ki ni nič drugega kot dar devetdimenzionalne povezane zavesti – moč celote. Višjedimenzionalni ali višjefrekvenčni zvok sedme ravni ali dimenzije zavesti oziroma naše mnogorazsežnostne resničnosti je sel Univerzalnega v zemeljskem, duhovnem in materialnem svetu. Je sel logoidne Ideje, Kozmične Inteligence ali Boga, če hočete ter šepetanje Univerzuma, ki ga je mogoče občutiti z vsemi čuti in zato tudi izslišati. Prisluškujemo mu lahko tudi v lastnih mislih, vizijah in idejah, pesmih, vódenem zvoku in gibanju, ritmih narave in kozmičnih ciklih ... Če se zavedamo ali ne, bivanje od nas zahteva usklajenost z utripanjem vesolja, s kozmičnimi cikli, z ritmi Zemlje in lastnimi (bio)ritmi. Svetlobna abeceda (šeste ravni ali dimenzije), ki jo ustvarja višjefrekvenčni zvok sedme dimenzije, je tako oblikotvorno orodje manifestacije ali utelešenja »vizij duše« v fizičnem svetu. Zvok sam je torej oblikotvoren.

VIII. USTVARJANJE S PRVOBITNO SILO VESOLJA IN VZORCI SVETE GEOMETRIJE TER PREBUJANJE SPEČIH SPOSOBNOSTI

Velike Misterije človekovega šamanskega potovanja zaključujemo z odkrivanjem spečih talentov. Uravnovešeno in prebujeno bitje je izjemen ustvarjalec, ki je v sebi prebudil najrazličnejše še neznane in speče sposobnosti. Razsvetljeni dovoljuje, da skozenj ustvarja Univerzalna sila vesolja, uglašena s planetarnimi sanjami iskanja dovršenosti, s Kozmično Inteligenco ali Voljo, ki oblikuje vse obstoječe. Njeno testo ali lepilo je brezpogojna ljubezen in univerzalno sočutje. Božanska bitnost ustvarja po dogovoru duše, usode ali življenjskega namena. Uglaševanje in prebujanje kozmičnega ognja Galaktičnega Centra ali Vira razkriva posameznikovo življenjsko poslanstvo in talente ter omogoča izjemno pestro in zanimivo ustvarjanje s prvobitno ustvarjalno silo vesolja. Vez z Univerzalnim omogoča devetdimenzionalno potovanje skozi svetove različnih frekvenčnih/vibracijskih kvalitet in torej skozi svetove različne gostote ali trdnosti in zaznavnosti. Skozi vse ravni ali dimenzije zavesti povezani človek tako postaja medij ali prevodnik Resnice v iluzijo realnosti, umetnik izjemne »domišljije«, zdravilec velike moči ter duhovni učitelj, ki ve brez učenja; alkimist ali mag brez primere, ki živi v popolni predanosti in zato tudi žanje brez zamejitev. Tak človek si je prislužil (simbolično rečeno) zaščito Galaktičnega Centra ali Galaktičnega Sonca, moč slovanskega Boga Veduna, ki pozna skrivnosti in moči delovanja mnogodimenzionalnega zvoka ali vseh ravni bivanja. Osrediščeni po osi zavesti zmore božansko ustvarjalno moč videti tudi v cvetlični mandali in drugih vzorcih svete geometrije.

Naša mnogorazsežnostna zavest ni nikoli povsem izgubila modrosti kozmičnih, galaktičnih in zemeljskih zakonitosti bivanja ali znanja o pojavnem svetu – tudi izven časovno‑prostorskih danosti. Še vedno jo imamo, le ne vemo zanjo. Znanje o čemerkoli od kadarkoli ali koderkoli – na Zemlji ali v vesolju (tudi z ravni izven linearnega časa ali iz kateregakoli časovnega obdobja lai prostora) – ujamejo »radarji« ljudi s kozmičnotelepatskimi sposobnostmi. V nas obstaja kot nemo ali še neodkrito znanje, ki čaka, da se prebudi. Ko širimo zavest, se prebujamo kot iz globokega sna. Nemo znanje in ustvarjanje v navezavi z Virom (Inteligenco) življenja nima omejitev in se lahko dotakne česarkoli, kjerkoli in kadarkoli. Izkaže se v čudovitih in svojstvenih (unikatnih) pojavnih oblikah – brez umskega vpletanja ali razmišljanja na temelju izkustvene banke podatkov. Preprosto je: je novo in neponovljivo. Univerzum, ki ga sestavlja mnoštvo frekvenčnih (zvočnih) valovanj, pa je velikanski trebuh ali maternica neštetih valovnih kvalitet ali dimenzij in ne pozna časovnih določitev. Čas je zemeljski (tridimenzionalni) privilegij linearnega uma, ki je vpet v preteklost, sedanjost in prihodnost. Intenziv je namenjen razumevanju Kozmične Volje in prebujanju spečih modrosti v nas.

IX. VSTAJENJE OZ. RAZSVETLJENJE V INICIACIJSKIH POTOVANJIH NAŠIH PREDNIKOV

Tema intenziva, ki se dotika slovanskih (in slovenskih) duhovnih korenin in subtilnosti slovanske duše, temelji na kozmičnotelepatskem zavedanju različnih kozmično‑zemeljskih frekvenčnih valovanj, ki so jih naši predniki poimenovali z imeni Bogov in bajnih bitij. Tiste pa, ki jim je (že) uspelo doseči raven vsepovezanosti, so imenovali prebujeni ali razsvetljeni. Tudi v naši kulturni in duhovni dediščini poznamo prebujenjske iniciacije Božanstva Vedun, ki sliši, in Boga Sventovida ali tistega, ki vidi sveto.

Prav je, da na koncu devetdimenzionalnega popotovanja zavesti ali duše pozorno prisluhnemo še zlasti svoji lastni duhovni tradiciji in se zavemo, da so zakonitosti življenja pravzaprav povsod enake, čeprav so v vsaki kulturi oslikane s sebi lastnim jezikom in svojstveno simboliko. Poiščimo v sebi »sveti gral« ali razsvetljeno sozvočje povezanosti vseh ravni (dimenzij) bitja in bivanja. Ključ narave in blagostanja ali sozvočja predstavlja tudi sončno oko staroslovenskega Boga Belina, ki sveti belino duha ali zvok beline. Njemu podobne like pa najdemo v božanskih podobah enakozvenečega tudi v drugih duhovnih tradicijah in življenjskih filozofijah. Devetstopenjsko (ali devetdimenzionalno) iniciacijsko potovanje bomo končali na krilih modrosti naših prednikov in si ob uglaševanju z vsemi devetimi ravnmi zavesti hkrati privoščili vstajenjske izkušnje.

Naše oživljanje tako ohranjenih kot izgubljenih staroslovenskih (staroslovanskih) izročil, obredovanj in modrosti, prepletenih z enakozvenečimi spoznanji drugih duhovnih in zvočnih tradicij, nam omogoča doživeti mogočne duhovne izkušnje in skušnjave slovenskih in planetarnih prednikov različnih civilizacij, kar nam odstira bližnjico do cilja, stezo brez trnja na vrh svete gore, piramide ali »nebeške lestve«; vsepovezani lahko dosežemo vrh svetega drevesa z zlatimi jabolki ali z dovršenimi življenjskimi sadovi; tako se galantno odpira pot do cilja potujoče duše v zemeljskem utelešenju. Vabljeni ste na odkrivanje prezrtega in praznovanje večnega, ki razgrinja ključe in vodila življenjskega Namena in iskanja ter odgovarja na vprašanja, kdo smo, čemu smo in kako harmonično bivati. Ključ ali portal kozmičnih vrat z devete ravni ali na deveto raven zavesti in osrediščenosti je staroselski troedini ključ Galaktičnega Središča.

 

 

Ansambel v obredju ognja (otok Rutnjak, iŽ, 2009)

o straneh / Katedra Veduna © 2008-2009