logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Življenje brez običajne hrane (pranojedstvo)
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

Intenzivi
  Informacije
in prijave
040/ 438-312
Tadeja Faganelj
po 16.00 uri
    oz.
v nujnem primeru
040/ 870-155
Mojka Žagar
do 11.00 ure


 

  Kdaj in kje
Vsako drugo soboto v mesecu (razen julija, avgusta in septembra) od 16.00 do 20.30 v PARINAMA centru, Cesta na Brdo 85, Ljubljana.

 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo, da
se prijavite najkasneje do srede pred intenzivom.
V primeru odpovedi udeležbe vas prosimo,
da nas o tem pravočasno obvestite, da lahko vaše mesto ponudimo drugim.

Dostop je označen. S seboj obvezno prinesite copate, podloge in odeje za sedenje ali ležanje, očiščene kristale za delo (kamena strela, roza kvarc ali ametist) in majhno daritev - cvet in sadež.

 

Kozmične iniciacije
Maraton prosvetljenja
Veduna Kozmična resonanca
Transcendenca zavesti in zvoka
 
 
     
 

9. STOPENJSKO INICIACIJSKO POTOVANJE V ISKANJU RAVNOVESJA (2010/2011)

V novem ciklu intenzivov se bomo še globlje podali v svetove onkraj časa in prostora, v dimenzije enosti in brezmejnosti. V tem izjemnem času se intenzivneje kot kdajkoli poprej povezujeta védenje in zavedanje preteklosti in sedanjosti - v blagoslov prihodnosti. Kot svojevrsten povzetek človekove modrosti in nadaljne vodilo za nov čas in boljše življenje. Tudi letošnji cikel tvori 9 tečajev, ki si sledijo kot 9. stopenjska iniciacijska pot. Osvetljevali naj bi življenjsko problematiko zopet iz drugačnega zornega kota. Da bi bolje razumeli gibala in darove življenja, pa tudi vse tisto, kar nam stoji na poti do miru in sreče ter duševne potešenosti. Kozmično-zemeljska zavest naših prednikov ali praspomin na legendarno Lemurijo predstavlja jedro teh intenzivov temeljne zakonitosti bivanja, ki se zrcalijo v brezpogojni ljubezni duše, ki jo imenujemo tudi Budina, Šivina, Kristusova, Vakantankina zavest, po aboridžinsko tudi Lalai, po majevsko pa npr. Izvorna Zavest Galaktičnega Centra... Zopet pričenjamo torej nov cikel intenzivov za pospešenejšo duhovno rast ali širitev zavesti in lastnih sposobnosti. Tečaji razkrivajo bogato duhovno dediščino različnih kultur. Celoten cikel je pravzaprav 9. nivojsko potovanje k uglašeni sreči. Razgaljanje staroveške modre filozofije življenja različnih kultur pa nam odstira predvsem razumevanje svoje lastne duhovne dediščine - indoevropsko - kelto/ilirsko - slovansko in staroslovensko bivanjsko modrost, ki je nekdaj soutripala z zvokom velikih civilizacij.

Cikle intenzivov na različne življenjske teme ali na teme »kjer nas čevelj žuli« bomo v letošnjem letu nadaljevali s še poglobljenejšim preučevanjem in izkušanjem Misterijev kirurgije zvoka, tako v različnih izročilih ljudstev sveta, kot tudi v našem lastnem, staroslovanskem in staroslovenskem, kot povzetek in ciljni plato na vrhu iniciacijske piramide. Vabim vas na doživljajsko avanturo zvočnega skalpela, iniciacijske posvečenosti ter obredovanja za harmonijo v sebi.

Cikel intenzivov o nasledstvu legendarne Lemurije in Atlantide temelji na legendi o neuničljivi in večni dovršenosti. Poduk o legendarni civilizaciji izjemnih duhovnih razsežnosti tvori učenje o popolnosti, ki predstavlja večno vodilo in neuničljivi mit, ki biva v vsaki duši, spominja, opominja in vodi skozi hrepenenje duše ter živi po vsem svetu in ga ni bilo mogoče nikoli izničiti. Mnoge civilizacije so nasledile to izjemno davno modrost o ustvarjanju sreče iz časa, ko je človek (še) ozaveščeno živel in zavestno presegal svoje zamejitve s pomočjo zavesti enosti ter tako zmogel prodirati v materialne svetove in fizično telo ter na vse ravni mnogodimenzionalne zavesti ali v vse dimenzije resničnosti. Davni spomin izbranih kultur, ki je preživel do današnjih dni, še vedno služi kot opomnik za odkrivanje skrivnih in skrivnostnih vsebin duha in še neodkritih človeških sposobnosti.

Vstajenje, vnebovzetje, razsvetljenje so tri velike in pomembne besede. Troedinost enega. Vse življenje smo na poti do tega cilja. Kaj je razsvetljenje, kaj nam sporoča simbolika vstajenja oziroma vnebovzetja, kaj predstavlja križanje? Govorimo o simbolih (ne o verskih dogmah) pomembnih za vsakogar na poti uresničevanja svoje življenjske poti, poslanstva, karme... S pomočjo zavestne prepustitve življenjski vitalni sili (energiji, Biti, Kozmični zavesti ali Kozmični Inteligenci, Božanski volji) se lahkotneje gibljemo skozi življenjske preizkušnje do duhovne prebuditve. Zavestnejši ko smo, dragocenejši so nam in bližji ti cilji. Da bi jih dosegli, se moramo naučiti živeti in delovati s pozorno čuječnostjo, z budnostjo tukaj in zdaj, predvsem pa z brezpogojno ljubeznijo, ki ne postavlja zahtev.

Da bi bili kos tej nalogi, pa moramo v sebi prebuditi kozmično zavest, ki nam omogoča širjenje lastnega zavedanja v četrto, peto in višje dimenzije zavesti. Ponovno vzpostavljanje pretoka skozi kozmični portal zahteva intenzivno delo na sebi, zavestno predajo Kozmični Volji, osveščeno delovanje in vztrajno željo po razširitvi zavesti. Skozi ozaveščeno spreminjanje namreč odpiramo vrata novi vstajenski zavesti razsvetljenega (vnebovzetnega), novi vibraciji, novim še neslutenim darovom iz Vira življenja...

 

Mladi šaman z bobnom v prazgodovinski opravi v centru Azije (Tuva, 2008)


Nadaljujemo torej raziskovanje učinkovanja slišnega in neslišnega zvoka na živa bitja in okolje. Zvoka, ki je tudi frekvenčno valovanje, energijska vibracija, svetloba, nesnovno in snovno hkrati... Pa tudi dotakljivo in nedotakljivo. Zvok je najstarejše kirurško orodje za vzpostavljanje harmonije v sebi in v svetu okoli nas. Poglabljanje v davno modrost naših planetarnih prednikov je zanimivo in učinkovito sprehajanje po spoznanjih ozaveščenih tradicij, katerih zvočne formule ali obredne pesmi in kozmična kirurgija zvoka nam pomagajo razgaljati bit življenjskih lekcij, ki jih doživljamo.

Starodavni miti in legende v nas vzbujajo hrepenenje in osveščajo smisel življenja ter vodijo v iskanje Velike Resnice bivanja. Globoko v sebi to 9. dimenzionalno resničnost vsi čutimo, jo ohranjamo v praspominu in tudi v celičnem spominu našega telesa. Odkrivanje pomenov starodavnih mitov, legend in duhovnih doktrin ter tehnologije zvoka pa nam širi zavest in nas povezuje tudi s kozmično-telepatskim znanjem medija (Mirit in sebe) onkraj misli in zgolj fizičnega. Tako izničujemo tudi zagate preteklosti in ustvarjamo radostnejšo in harmoničnejšo prihodnost. Da bi se tvorno soočili s trenutkom sedanjosti in postali »to kar smo« - kreatorji notranjega (neslišnega) in zunanjega (slišnega) sveta. Mojstri življenja.

S SEBOJ VSELEJ PRINESITE MAJHEN DAR (CVET IN SADEŽ - SIMBOL HARMONIJE IN OBILJA) ZA SIMBOLIČNO DARITEV NA SKUPNI OLTAR, S ČEMER VSIDRUJEMO SVOJE MISLI IN ŽELJE V »POLJE VSEH MOŽNOSTI«.

 
     a) 9. STOPENJSKO INICIACIJSKO POTOVANJE V ISKANJU RAVNOVESJA

 
 
 
 
 
 
 
 
 


a) 9. STOPENJSKO INICIACIJSKO POTOVANJE V ISKANJU RAVNOVESJA

 

Mirin nasmeh ob kozmičnih zvokih himalajske sklede (Solsticijski obred, Ljubljana, junij 2009)I. (Prva dimenzija)
POZORNOST DUŠE NA PLANETARNE SANJE INTELIGENCE VESOLJA IN PRISLUŠKOVANJE DIHANJU NEBA TER ZEMLJE
v prazgodovinskem šamanskem izročilu in kulturi sibirskih šamanov

Duhovno ali šamansko (ša je modrost, man je človek) potovanje se pričenja z razumevanjem človekovega in lastnega inkarnacijskega potovanja ter dogovorov duš. V naši duši biva spomin na planetarne sanje, na Logos Izvorne Misli in življenja. Razvozlavanje ni vedno lahko, vendar nas z magično močjo priteguje v iskanje razumevanja, čemu in zakaj, zakaj prav na takšen način... Intenziv je namenjen prebujanju kozmičnega ognja preobrazbe in energije izvornega impulza Stvarjenja.

Prazgodovinska modrost na evropskih in slovenskih tleh je mnogo modrejša in pomembnejša, kot želimo priznati. Je ogledalo staroveških subtilnih zaznav o bivanju in iskanju celovitosti bivanja ali enovite zavesti. Prazgodovinsko šamansko potovanje se pričenja v zemeljskih votlinah ali v maternici Zemlje; v globinah človeške zavesti ali podzavesti, v katerih se zrcali kozmično zemeljska večnost, brezmejnost in nezamejenost človeških sposobnosti in zmožnosti. Ko se človek zavestno poda na pot modrecev in šamanov, se mora najprej povezati z Zemljo. To zavedanje so najdlje v naš čas ohranila indijanska plemena in sibirski šamani. Zato ta 1. tečaj temelji na simboliki tri-glavega zmajevega (ali medvedjega) ključa - ozvezdja Velike Medvedke.

Staroslovanska duhovna dediščina je izjemno pričevalno ogledalo starosvetne modrosti, staroveške in celo prazgodovinske, zrcalo kozmično zemeljske etike in estetike. Starosibirski modreci so prisluškovali dihánju Neba ali podobno kot stari Maji Centru galaksije ter iskali lastno osrediščenost. Vse predolgo prezrta slovanska dediščina še vedno pomni univerzalno bit človeškega obstoja in iskanja večne zakonitosti, številne načine in temeljni namen povezovanja z vsemi življenjskimi oblikami na Zemlji in v Kozmosu - smisel mnogodimenzionalne uglašenosti. T.i. 1. in 8. dimenzija sta sla ali prenašalca Izvorne Ideje ali Logosa v frekvenčno (zvočno – svetlobno – materialno) valovanje bivanja. Ta raven resničnosti pripada nepredstavljivemu ali »božanskemu«, Velikemu Misteriju, prvobitni ideji ali »Velikemu (nevidnemu) Načrtu« življenja. Dotikamo se ju v lastnem centru ali v središču srca in duše (zavesti). Ključna za to pa sta ljubezen in tišina uma v povezavi z dihánjem »odprtega Črnega Neba«, Vira ali Galaktičnega Centra.

II. (Druga dimenzija)
MISTERIJI ZVOČNEGA UNIVERZUMA V NAŠIH TELESIH IN KOZMIČNO-ZEMELJSKA DOKTRINA KIRURGIJE ZVOKA
ali kako plavati s tokom po spoznanjih indoevropskega (starovedskega) izročila

Smiselnost naših življenj je podrejena skupinski zavesti oz. Kozmični ali Galaktični Zavesti večje celote. Namen našega življenja je podrejen Kozmični Volji in zemeljskim planetarnim sanjam, ki so sanje Inteligence vesolja. Usklajenost z njimi nam omogoča plavanje s tokom ter uglaševanje naših življenj v nekonfliktno dovršenost, ki zahteva usklajevanje naše volje s Kozmično ali Božansko Voljo.

Da bi na vseh življenjskih ravneh večdimenzionalnega bitja vzpostavili resonanco ali harmonijo, moramo začeti pri celičnem spominu in kozmični doktrini odtisov popolnega, pa tudi še nedovršenega. Tako vzpostavljamo red v kaosu.V celičnem spominu nosimo spomin na nešteto doživetij (in življenj), na srečne in nesrečne dogodke. Iz te nevidne ravni resničnosti poteka manifestacija v fizičnem svetu, in od tu se oglašajo tudi naši notranji saboterji energijsko-miselni odtisi (predstave in miselni vzorci - vzorci težav) in nesrečnosti, ki medejo štrene naših namenov. Ne samo v nezavednem, temveč tudi v celičnih spominskih zapisih obstajajo matrice ali kode človekovih odzivanj in dejanj, saj se vse odziva po zakonitostih uglašenosti - enako z enakim. Če pestujemo tamkaj žalost in občutke nesrečnosti, bomo nesrečni.

Odkrivanje in razgrajevanje notranjih saboterjev je pomemben del ozaveščanja in gibalo napredka v širjenju zavesti in s tem tudi zdravljenja. Na intenziv celičnega čiščenja in osvobajanja družinskih čustveno-miselnih vzorcev bomo povabili »ranjeno dete« (sebe) in odpravljali boleče zapise (čustva in misli, strahove in zamere...), ki izvirajo iz našega otroštva. Nadaljevali bomo z odkrivanjem psihične dediščine, ki smo jo podedovali v odnosih s starši, sorodniki, vrstniki... Tako se osvobajamo nezavednih rušilnih ravnanj. Žal se večinoma ne zavedamo, da se nam (po kozmičnih zakonitostih sozvenenja) ponavljajo boleča izkustva, mukotrpne situacije in doživljanja, neuglašeni odnosi in odzivanja prav zato, da bi prepoznali potisnjeno bolečino in jo odpustili iz svojega zavestnega in energetskega polja. Tako s pomočjo preteklosti uresničujemo radostnejši jutri. Intenziv je v simbolu Zemlje, snovnega telesa in njegovih osnovnih gradnikov (celic) ter božanskih vibracij temeljnih esenc fizičnega sveta. Duh (eterično) in fizično plešeta večni ustvarjalni ples in kaotično spreminjata v urejeno.

Indoevropska dediščina je temelj indijski modrosti, pa tudi spoznanjem starih Slovanov in Slovencev ter Tibetancev. Njena filozofija o življenju, smrti in bivanju je mnogo širša od dandanašnjega razumevanja življenjskih zakonitosti snovnega in nesnovnega. Sodobna znanost ji je sicer iz dneva v dan bližja. Človek mora spoznati in razumeti izvorno poreklo in delovanje materialnega in duhovnega, da bi razumel sebe in življenjske dogodivščine. Kakršnekoli že so. Celični spomin pa ohranja tudi kode izvornega in prvobitnega, celovitega. Očistiti in prebuditi večne in brezčasne celične zapise pomeni prebujati tudi sebe in oživljati harmonijo popolnosti. Tečaj je uglašen s simboliko Višnujevega, Šivinega in Šaktinega plesa in z vibracijami Arkturiusa.

III. (Tretja dimenzija)
ALKIMIJA ZVOKA, ČUSTEV IN MISLI, DOJEMANJE SVETA NASPROTIJ IN RAZGRAJEVANJE KOLEKTIVNO NEZAVEDNEGA
s spoznanji severnoameriških Indijancev

Tretja iniciacijska stopnja šamanskega potovanja je torej intenziv o življenjskih ciklusih, o samozavedanju in trenutnih življenjskih lekcijah. Indijanci so pogumni bojevniki na življenjskem polju. Skozi zavestno prepoznajo se odvija odpuščanje, služenje in prerojevanje. Delavnica je namenjena intenzivnemu vzpostavljanju obvladovanja ali mojstrstva uma in čustev, osvobajanja dediščine kulturnih in privzgojenih čustveno miselnih vzorcev, kar je jedro znamenitega »zdravilnega kolesa« (medicine wheel). Z vsakim tovrstnim zavestnim dejanjem stopimo za stopničko višje ali širše in bližje h končnemu cilju (k razsvetljeni kozmični zavesti). Človek se mora nenehno usklajevati z ritmi Univerzuma, z utripom Matere Zemlje in Očeta Neba. Živeti indijanski »Veliki Misterij« pomeni graditi spiralo prijateljstva in ljubezni v spiralnem kačjem plesu s spiritualno esenco kreativnega načela, ki predstavlja »večni ogenj ljubezni«. Na ta način vzpostavljamo človekovo odgovornost v mozaiku zemeljske evolucije - z zdravljenjem srca in duše. »Štiri strani neba« so odsev našega trenutnega učenja in življenjskih lekcij na poti samouresničenja ter zahtevajo prisluškovanje pretanjenim ravnem resničnega. Da človek lahko zavedajoč in nemoteno hodi po sveti stezi »zdravilne poti« ter poišče notranje odgovore za dogajanje v življenju. »Rdeča pot« življenjskih lekcij Velike Resnice zahteva univerzalno planetarno druženje vseh življenjskih oblik in situacij v celoto. Tako človek ustvarja svoj lastni sveti krog in zavestno sprejema odgovornost za njegove vsebine. Kreira tišino uravnovešenega srca in sledi ritmu bobna, ki zrcali ritmično utripanje Univezuma. Je tečaj z iniciacijo Matere Zemlje, zvezde Severnice in Uranove planetarne energije za predano sprejemanje in spreminjanje.

Razumevanje obeh polov dualnega sveta (moško-ženskih esenc) v katerem živimo je izrednega pomena na poti razvijanja zavesti in uresničevanja življenjske polnosti, za razumevanje drug drugega in polnine radosti. Združevanje duha in materije v celostno bit je naša temeljna življenjska naloga, prav tako sodi semkaj tudi usklajevanje obeh polov moško-ženskega načela v enovitost na videz nenasprotujočega življenja tukaj in zdaj. Da bi začutili "nasprotni pol" kot del sebe, kot del skupne vseprežemajoče prisotnosti Enega, se moramo najprej poglobiti v razlike in jih poenotiti v našem življenju. Tudi vsako človeško bitje sestavljata dve polovici: moški in ženski pol, ki si nista nasprotna, kot pogosto mislimo, temveč sta le dve različni in dopolnjujoči se polovici sveta dvojnosti, dva dela izvornega ali božanskega, če hočete. Spoznajmo torej osnovne različnosti moškega in ženskega čustvovanja, miselnosti, delovanja..., da bi lažje sprejeli druge in vse svoje dele. Prepustimo se zdravljenju Izvorne življenjske energije in duše. Sledilo bo razumevanje in spontano uravnovešanje ženskega in moškega logosa v sebi.

Svojo ujetost v dopolnjujočem valovanju moškega in ženskega razrešujemo z univerzalnim sočutjem in brezpogojno ljubeznijo ter strpnim sprejemanjem drugačnosti. Uskladitev obeh esenc nas postopoma vodi v androginost ali uglašeno poenotenje obeh načel, kar nam omogoča tudi večji dotok prane ali življenjske moči ter skokovite transformacijske procese preobrazbe.

Je intenziv o cikličnosti življenja, o samozavedanju navideznih nasprotij in ozaveščanju »kje nas čevelj žuli«: kot indijanski sončni ples, ki je posvečen spoznavanju življenjskih lekcij trenutka, ki razkriva zavedanje, na kateri postaji svoje življenjske poti stojimo, pa tudi kaj nas še čaka, da dosežemo cilj (prebujeno samozavedanje); arizonski Indijanci Hopiji, ki so mojstri prerokb za prihodnost, govorijo tudi o planetarnih možnostih z ozirom na duhovni razvoj nas vseh; sonihamo tudi s kolektivnimi miselnimi vzorci. Ne dovolimo, da nas nesejo, kamor ne želimo!

IV. (Četrta dimenzija)
TRANSCENDIRANJE ŽIVLJENJA IN SMRTI, ČASA IN PROSTORA, ŽIVLJENJE BREZ HRANE ALI MEDDIMENZIONALNO POTOVANJE SKOZI PORTALE VEČNOSTI
v indonezijskem in polinezijskem duhovnem izročilu

Sodobnik je izgubil zavedanje o lastnem mnogodimenzionalnem bitju in pozabil znanje o meddimenzionalnem potovanju med ravnmi zavesti ali svetovi. Pozabil je prisluškovati nevidnemu. Ne zna več poslušati s srcem in notranjim ušesom. Dimenzije nad 3. (fizično) ravnjo je prezrl. Zasmrtje je zatajil. Naše misli in čustva so zrcalo teh veličastnih zvočnih valovanj brezmejnega, neskončnega, večnega in se odtiskujejo tudi »onstran«. Le njihova zavestna inventura in ubrana uglašenost z zemeljskimi in duhovnimi zakoni nam lahko prineseta mir in radost, obilje in nezamejeno izjemno ustvarjalnost. Zato je mojstrstvo obvladovanja uma in čustev - v zavednem, pa tudi nezavednem in nadzavednem, odgovor na naša iskanja sreče. V tej modrosti so izjemni mojstri dediči havajske starodavne Huna tradicije. Šesta raven nas tako odpira v havajsko mavrično pestrost ali 7. žarkovnim kvalitetam Stvarjenja.

Četrto postajo predstavlja intenziv o modrosti indonezijskih zdravilcev, vidcev in vedcev ali šamanov in balijskih »balijanov taksu in tapankan« ter havajskih kahun. Modrost tistih, ki trajno žive z Virom ali Bogom. Je tečaj za povezovanje z esencami duš in predniki - družinskimi in planetarnimi. Je tečaj za vzpostavitev kozmične zavesti ali brezpogojne ljubezni duše onkraj časa in prostora. Smo mnogodimenzionalna bitja in tudi dušo sestavljajo neštete vibracijske kvalitete. Vzpostavljali bomo prisotnost z dušo. Duša je naša čista bit in povezovalka z vsemi ravnmi zavesti in bivanja; izslišati svojo dušo, pomeni živeti v skladu z božanskim planom ali Izvorno življenjsko Inteligenco; duša ve vse, kar moramo vedeti in pozna zemljevid naše usode ali naš življenjski plan; na valovih neslišnih vibracij se bomo vračali v Dom duše; indonezijska »sekala in niskala« (vidno in nevidno) nas bosta vodila skozi svetove živih in mrtvih, skozi svet duše živih in umrlih. Življenje in smrt sta le dve polovici istega, celovitega, enovitega. Sprejeti oboje s hvaležnostjo in brez strahu pomeni resnično živeti. Razumeti in uskladiti zakonitosti življenja in smrti pomeni iskati in doseči nesmrtnost ali prebujenje, ki transcendira čas in prostor ter fizične zamejitve.

Indonezijska in polinezijska (havajska) modrost usklajevanja sveta dvojnosti v enost teče s pomočjo zavedanja notranjih sovražnikov ali »notranjih saboterjev« v miselno čustvenem svetu. Zlasti Polinezijci so mojstri iskanja notranjega miru in moči, vselej v navezavi z neuničljivo zavestjo prednikov. Življenje brez hrane ali življenje vsaj z vedno manj hrane pa je odmev predanosti Izvornemu ali božanskemu. V prihodnosti bo vse bolj zaželjeno. Tečaj je oplemeniten z iniciacijo ozvezdja Plejad in Lune.

V. (Peta dimenzija)
LJUBEČE OKO MERILCA RESNICE, PRESEGANJE RAZDVOJENE LOČENOSTI V ODKRIVANJU SPEČIH SPOSOBNOSTI GALAKTIČNE ZAVESTI
Starih Majev

Ta stopnja šamanskega potovanja skozi ravni zavesti tvori intenziv oživljanja pozabljene galaktične paradigme naših davnih zemeljskih prednikov in obujanje galaktične zavesti, oživljanje paradigme, znane pred tisočletji vsem naravnim ljudstvom našega sveta, še zlasti pa velikim majevskim Mojstrom – svečenikom, šamanom in prerokom »nik vakinel«. Modrost starih Majev nas uči plavati s tokom »božanskega načrta» ali kako se povezovati z Božansko Voljo v tem izjemnem času intenzivnega nastajanja nove dobe, ko razpada vse staro ovirajoče in se gradi nov boljši in bolj ljubeč svet. Maji nas poučujejo v iskanju kozmičnega ravnovesja in skladnosti z ritmom vesolja. Skozi spiralno gibanje »kozmične kače« nas poučujejo o osnovnih načelih življenjskih danosti, o pulziranju živega in utripanju galaksije. V našo zavest se počasi vrača zavedanje, kdo smo, zakaj smo tukaj in v čem je naše poslanstvo na Zemlji... Z modrostjo starih Majev pričenjamo »živeti Nebo na Zemlji« ali spiralni kačji ples. Skozi iskanje esence lastne biti se vračamo v Galaktični Center vsega obstoječega, v vseprisotno zavest, kar podpira pri uresničevanju razsvetljenja, vstajenja, vnebovzetja…. Je tečaj z iniciacijo Venere, Galaktičnega centra ali Galaktičnega Sonca.

Življenje teče po kozmičnih zakonitostih. Če jih kršimo, imamo težave. Moramo slediti načelom vedno ljubečega srca ali brezpogojni ljubezni duše ter univerzalnemu sočutju. Pravzaprav nimamo izbire. Če jim ne sledimo, ustvarimo neravnovesje ali razglašenost, kar problemi v svojem bistvu tudi so. Intenziv je namenjen predvsem poglabljanju v zakonitosti brezpogojne ljubezni duše.

Imeti rad vse kar je, pa tudi sebe, je pogoj za skrivno umetnost privabljanja sreče, vendar ni vedno lahko. Še zlasti, če nam ni po volji. Od malega so nas učili živeti s tekmovalnostjo in občutkom krivde, kar nas kasneje ovira, da bi povsem sprejeli sebe in druge na ljubeč način. Vendar če ne znamo ljubiti sebe, ne zmoremo dovolj odprto ljubiti druge. Odnosi, katerih vezivo ni celovita ljubezen duše, so obsojeni na prepire, nerazumevanje, propad... Tudi ne vemo, kako bi se vzljubili in se dotaknili lastne božanske biti, če pa svet okoli nas ves čas kaže s prstom na naše pomanjkljivosti in manjke. Vez z ljubeznijo duše nam bo pomagala. Vendar za nevšečnosti v odnosih niso krivi drugi, temveč mi sami oziroma naša neosveščenost. Odzivamo se po svojih prepričanjih, nevednosti ali modrosti. Kar sejemo, pa tudi žanjemo. Torej: ozavestimo, kako najprej vzljubiti sebe, da bomo lahko ljubili druge in bili ljubljeni. To raven potovanja predstavlja intenziv o filozofiji Starih Majev, majevskih zdravilnih metodah in o njihovih predvidevanjih o času, ki prihaja, intenziv o času intenzivnih sprememb in Kozmičnemu Namenu, ki nas vse zadeva - če hočemo ali nočemo; je tečaj z duhovnimi vodili kako plavajoč s tokom čim jasneje in lahkotneje prepluti intenzivno planetarno preobrazbo in spreminjanje zavesti. Tečaj podpira višjeravenska Solarna iniciacija Starih Majev… Naj ljubeče oko merilca resnice razkrije skrito in skrivnostno ter omogoči preseganje razdvojene ločenosti od Izvornega, Božanskega, popolnega, celostnega..., da aktiviramo speče sposobnosti galaktičnega meta človeka.

VI. (Šesta dimenzija)
UNIVERZALNE ZAKONITOSTI BIVANJA IN KLJUČI SVETLOBNO-ZVOČNE GEOMETRIJE
v modrosti Starih Egipčanov in Starih Grkov

V Kozmosu je nešteto življenjskih oblik, ki zrcalijo Univerzalno Idejo ali Logos. Prav tako nešteto jih je tudi na Zemlji. Razumeti in sprejeti vse obstoječe pomeni uresničevati kozmični zakon celovitosti in gojiti ljubečo strpnost. Intenziv je namenjen razumevanju svetosti oblik in svetlobno-zvočne geometrije, ki je zaposlovala skozi zgodovino številne kulture in velike mislece. Matematični red simbolizira kozmično-zemeljske zakonitosti. Zato se glasba razkriva v matematičnih razmerjih; zvočna razmerja so kode, ki zdravijo duha in telo. Egipčanski modrec Hermes, mitični Orfej in grški zdravilec Pitagora so bili v preteklosti morda največji med mislečimi mistiki. Dosegli so nesmrtno spoštovanje modrijanov svoje dobe in preganjanje zaslepljenih hkrati.

Povezanost in enovitost zvoka in giba, grško imenovano muziké, je v grški duhovni tradiciji izredno pomembna in tvori temelj prepoznavanja zvenečega Univerzuma, katerega del smo tudi sami - od subkvantnih svetlobnih ali zvočnih »suprestrunic« do velikih sestavljenih organizmov, med katere sodi tudi človek, ki mu je dodeljeno, da (po)išče zlato runo ali bistvo življenja – nesmrtno prebujeno zavest izvornega Logosa ali razsvetljeno zavest vsepovezanosti. Da bi mu ta podvig uspel in bi našel harmonijo, srečo, zdravje in obilje, se mora kaliti v odnosih, v vidnih in nevidnih razmerjih ter navideznih nasprotjih, ki so del velike sestavljanke. Življenje nam je darovano, da bi presegli ločenost in razdvojenost ter doumeli in zaživeli potešeno celovitost večnivojske zavesti ali bitja. Kozmična vrata odpira Hermesov, Apolonov in Orfejev ključ nenehnih spreminjanj. Svetlobno - zvočni jezik svete geometrije je stikalo ali dvigalo, ki se dviguje na morda še neslutene ravni bivanja ali spušča v občečloveški življenjski ritem ali utrip. Vrata na najvišje ravni bivanja, od koder oblikujemo svojo resničnost, predstavlja neslišni zvok bele svetlobe, ki ga odpirajo ključi duhovne kirurgije.

Stari Egipčani so bili mojstri prepoznavanja življenjskih zakonov in gradnikov obstoječega. Zato je bil zanje zvok najpomembnejše vozilo v Misterije harmonične celovitosti, meddimenzionalno vozilo med telesi in dušo in drugimi svetovi ali ravnmi resničnosti, univerzalni ključ svetosti in ustvarjalno orodje - ključ Nebes in Zemlje ter vodnik skozi deželo mrtvih in živih. Sporočilo Knjige mrtvih. Resničnosti onkraj običajnih misli, čustev in travm linearnega uma. Glavno orodje za uresničevanje sanj.

Egipčanska mitologija in znanost sta skoraj do novega veka ohranili staroveško razsvetljeno modrost o nesmrtni in večni nesnovni duši ter smislu življenjskega potovanja ter nas opominjata na prezrti ali izgubljeni kozmični (duhovni) del zemeljskega bivanja, na težko dosegljivo večplastno zavest ali dušo, na univerzalne zakonitosti bivanja, na ključe svetlobno-zvočne geometrije in na alkimijo ali magijo kozmičnega reda v življenju in smrti. Na alkimijo snovnega in nesnovnega, vidnega in nevidnega, slišnega in neslišnega, večnega in umrljivega….Alkimija se ohranja v simboliki Horusovega očesa in Izidine magije. Podpirajo jo vibracije Oriona.

VII. (Sedma dimenzija)
MISTERIJI ZVOČNE KIRURGIJE, PRISLUŠKOVANJE VSEPOLNI TIŠINI (UMA IN BESED) TER ZDRAVJE Z NEBA
v filipinski in brazilski duhovni dediščini

Sedmo iniciacijsko raven šamanskega potovanja odpira intenziv o neslišnem (transcendentalnem) zvoku, ki se pretvarja v slišni ali fizikalno merljiv zvok. Je tečaj o resonanci, sonihanju ali sozvenenju oz. o disonanci ali neuglašenosti oz. neharmoničnosti, ki jo je potrebno prepoznati v sebi in okolju, da bi vzpostavili ravnovesje v življenju in v sebi. Vse tradicije poznajo zvočna orodja, ki pretvarjajo višjedimenzionalne resničnosti - »višje zveneče vibracijske svetove« - v nižje (fizične) dimenzije. Zvočne tehnike in orodja, ki so se ohranili skozi tisočletja, nas uglašujejo s Kozmično Zavestjo ali Umom. Zato zvočno ustvarjanje pomeni tudi zavedanje in načrtno širjenje v Kozmos ter prepoznavanje iluzije v resničnosti. Vesolje je simfonija frekvenc, univerzalno se izraža v razmerju svetih števil frekvenčnih valovanj, zvokov, tonov ali ritmov, intervalov in tišine. Zvok je Stvarjenje, integrirano znanje, hologramska celota, čista zavest in enost, zato nam morda raba zvočne magije pomaga odkrivati odnose med materijo in duhom. Zvok je tudi tehnologija za dvig ali širitev zavesti. Glasba tako postane alkimija zvoka, ki vpliva na naše misli in čustva. In zvok ni samo tisto, kar slišimo, lahko nam je strup ali zdravilo. Naučimo se ga uporabljati kot zdravilo!

Vsebina intenziva razkriva mitičnost in izkustveno v neuničljivi in večni legendi o legendarni lemurijski civilizaciji izjemnih duhovnih razsežnosti, legendi, ki živi po vsem svetu in ni nikoli povsem potonila v pozabo. Filipinski psihični kirurgi, pa tudi brazilski kirurgi in havajski ka-huna modrijani, naj bi bili nasledniki te skozi veke prebijajoče se modrosti, ko je človek še zmogel zavestno presegati svoje zamejitve ali s pomočjo neusahljive zavesti enosti prodirati v eterična mnogodimenzionalna telesa, v snovno in v fizično telo, da bi odstranil, ustvaril ali razgradil, kar je odveč ali rušilno in bolno. Operacije se odvijajo brez bolečin in brez sledov. Filipinska psihična kirurgija gotovo sodi med čudeže brez primere, ki jih zmore človeško bitje v svoji vsepovezanosti in predanosti Izvornemu ali Božanskemu, to je večnim kozmičnim zakonom. Zato je VII. intenziv tečaj o celoviti predaji Absolutnemu, Popolnemu, nepojmljivemu in neslišnemu, ki odmeva in operira v slušnem polju materije.

Duhovna (kozmična) operacija medija je svetlobno zvočna operacija pod vodstvom kozmično-zemeljskega frekvenčnega valovanja ali t.i. Mojstrov Učiteljev Univerzuma ali Univerzalne Inteligence, ki iz zavednega in nezavednega s pomočjo visokofrekvenčnih vibracij in z zvočno-svetlobnim skalpelom dvigujejo iz teles in duše kvarno ter presvetljujejo v njih zasidrane moteče informacije ali energijske odtise travm in blokade. Pri tem pa osvetljujejo tudi vzrok težav in celijo. Tako napravijo prostor v naših telesih za svetlo zvenečo podpirajočo energijo. Nevidna operacija seže tja, kamor sami ne moremo. Z duhovno operacijo posredno vplivamo na naše fizično telo, počutje, razumevanje, zdravljenje, ozaveščanje, razvoj zavesti,.. Zato je obvezni del tudi Veduna duhovne anatomije in kirurgije.

Misteriozno naj bi bilo tisto, kar je običajno fizičnim očem nevidno, a je celo pomembnejše od tistega, kar vidimo ali zaznavamo s fizičnimi čutili. Naša »nadčutila« (čutila za nevidno) ali »božansko v nas« pa človeka povezujejo s harmonijo in zakoni vesolja, ki so v vsaki naši misli, v vsakem atomu našega bitja in nam omogočajo, da zazvenimo s »superstrunami« Univerzuma ali Inteligence vesolja. Ko sprejmemo in občutimo tudi nevidni svet vibracij ali zvoka, pričnemo prepoznavati pravo (neiluzorno) resničnost, ki je stara kot Univerzum ali svet sam, da postanemo solastniki sozvenečega vesolja in tvorci lastnega Univerzuma. Modrost o zvoku nam ponuja kirurško orodje obilja, da zazvenimo s prvobitno mislijo stvarjenja in ustvarjanja, ki je popolna. Le povabiti jo moramo v svoj vsakdan. In napraviti mesto v svojem zavedanju.

Med čudeže brezmejnega sodi tudi aboridžinsko meddimenzionalno potovanje in (filipinska) kozmična kirurgija, ki ni nič drugega kot dar 9. dimenzionalne povezane zavesti. Moč celote. Višjedimenzionalni ali višjefrekvenčni zvok 7. ravni ali dimenzije zavesti in naše resničnosti je sel Univerzalnega Logosa, Kozmične Inteligence ali Boga, če hočete… Je šepetanje Univerzuma, ki ga je mogoče občutiti in izslišati. Prisluškujemo mu tudi v lastnih mislih, vizijah in idejah, v pesmih, vódenem zvoku in gibanju, v ritmih narave in kozmičnih ciklih... Če se zavedamo ali ne, bivanje od nas zahteva usklajenost z utripanjem vesolja, s kozmičnimi cikli in ritmi Zemlje. Svetlobna abeceda (6. ravni ali dimenzije), ki jo ustvarja višjefrekvenčni zvok 7. dimenzije, je tako orodje manifestacije ali utelešenja »vizij duše« v fizičnem svetu. Legende o lemurijski civilizaciji pravzaprav ohranjajo opomin in spomin na zvestobo duši ali mnogodimenzionalni zavesti, ki povezuje Vir ali Logos in človekov fizični in duhovni svet.

VIII. (Osma dimenzija)
UGLAŠEVANJE IN PREBUJANJE KOZMIČNEGA OGNJA GALAKTIČNEGA CENTRA, RAZKRIVANJE LASTNE ŽIVLJENJSKE MISIJE TER USTVARJANJE S PRVOBITNO KREATIVNO SILO VESOLJA
s pomočjo aboridžinske modrosti

Velike Misterije človekovega šamanskega potovanja zaključujemo z odkrivanjem spečih talentov. Uravnovešeno in prebujeno bitje je izjemen ustvarjalec, ki v sebi prebuja najrazličnejše speče sposobnosti in dovoljuje, da skozenj ustvarja Univerzalna sila vesolja, usklajena s planetarnimi sanjami, s Kozmično Inteligenco ali voljo, vselej v skladnosti z brezpogojno ljubeznijo in univerzalnim sočutjem ter kozmično-zemeljskimi zakonitostmi: po dogovoru duše ali usode ter življenjskega namena. Uglaševanje in prebujanje kozmičnega ognja Vira ali Galaktičnega Centra razkriva posameznikovo življenjsko poslanstvo ter omogoča ustvarjanje s prvobitno kreativno silo vesolja, narekuje mnogodimenzionalno potovanje skozi različne (vibracijske) svetove. Človek postaja medij ali prevodnik Resnice v iluzijo realnosti, umetnik izjemne »domišljije«, zdravilec velike moči ter duhovni učitelj. Mag brez primere, ki sledi popolni predanosti in žanje brez zamejitev. Človek si je prislužil zaščito Galaktičnega Centra ali Sonca, moč slovanskega Boga Veduna, ki pozna moč in delovanje zvoka vseh dimenzij naše resničnosti. Intenziv je v znamenju Misterijev Hune, Kriptona in Kriona.

Naša nezamejena zavest ni nikoli povsem izgubila kozmične, galaktične in zemeljske modrosti bivanja oz. znanja o vsem - tudi izven časovno prostorskih danosti. Znanje o čemerkoli iz kdajkoli lahko ujamejo človekovi »radarji« sicer vedno prisotnih kozmično-telepatskih sposobnosti. V nas tiči kot nemo ali še neodkrito znanje, ki čaka, da se prebudi. Ko širimo zavest, jo prebujamo iz sna. Nemo znanje nima omejitev in se lahko dotakne česarkoli kjerkoli in kadarkoli ter »izvemo« karkoli želimo - brez učenja. Tako iz preteklosti, sedanjosti, pa tudi iz prihodnosti. Intenziv je namenjen razumevanju Kozmične Volje in prebujanju speče modrosti v nas.

Osma stopnja šamanskega potovanja je intenziv na temo mnogodimenzionalne enosti oziroma intenziv za povezovanje vseh ravni polarnega sveta z Virom; je pomoč za integracijo nasprotij v enovito celostnost; je tečaj z iniciacijo Galaktičnega Sonca v šamanski modrosti aboridžinskih vidcev/vedcev nángarijev

Tečaj je na temo duhovne enosti oziroma intenziv vračanja v pričetek kreacije (Lalai) ali prebujanja prvobitne popolnosti. Je delavnica namenjena povezovanju z izvorno življenjsko energijo (Vundžur) ter večno manifestacijo življenjske sile - tako v Univerzumu, kot na Zemlji. Zavestno bomo odpirali v svoji duši meddimenzionalna vrata ali kozmični portal med Univerzumom in snovnim svetom. Modrost avstralskih Aboridžinov nas poučuje, kako živeti sedanji trenutek in večnost (Lalai in »sanjski čas« – dreamtime) hkrati, kako obnavljati in vzdrževati večnost v življenju. Modrost »nángarijev« je tisočletja dedovana modrost zdravilcev, jasnovidcev ter popotnikov v višjedimenzionalne svetove zavesti in resničnosti, je modrost kako uglašeno ustvarjati s Stvarstvom, z Izvornim in (prvim) kreativnim impulzom vesolja, ki je popolno in (še) ni popačeno. Aboridžini so mojstri prenašanja Izvorne življenjske energije v vsakodnevno življenje, tudi v zvok in pesem, ki sta učinkovita povezovalca med svetovi. So mojstri v povezovanju z močjo prednikov, še posebej pa z energijami oziroma »bitji Stvarjenja«, imenovanimi »Vandžine«. Zato tečaj plemeniti iniciacija Kreatorja »Baiame« - po kozmičnih zakonih ali »čukurpi« ter Lalajev ključ Vira. Podpirajo ga medgalaktične vibracije Andromede.

IX. (Deveta dimenzija)
SVETLOBNO-ZVOČNA ABECEDA PRIZEMLJEVANJA IN URESNIČEVANJA ŽELJA TER OBILJA IN PREPOZNAVANJE ILUZIJE V RESNIČNOSTI
po vzoru starosvetnih spoznanj Keltov, Slovanov in Staro-Slovencev

Deveto postajo 9. dimenzionalnega potovanja označuje intenziv o modrosti slovanskega duhovnega izročila; staroslovansko božanstvo Vedun naj bi zdravilo z besedo, z zvokom. Pri slovanskih in sibirskih šamanih Vedun predstavlja tistega, ki pozna modrost zvoka. Vsebina intenziva se dotika slovanskih (in slovenskih) duhovnih korenin in subtilnosti slovanske duše. Govori o kozmično telepatskem zavedanju prisotnosti različnih kozmičnih frekvenc, ki so jih predniki poimenovali z imeni Bogov. Tema intenziva je živeti tukaj in zdaj in obujanje pozabljene modrosti v nas. Je tečaj o iskanju duhovnih sporočil o življenju in smrti v naši kulturni dediščini, popotovanje z iniciacijo Veduna in Sventovida ali tistega, ki vidi sveto.

S posebnim spoštovanjem in ponosom sem se v letu 2006 lotila oživljanja staroslovanske duhovne dediščine. Duhovna dediščina naših davnih prednikov nas poučuje »o svetosti in modrosti praprotovega semena«, ki »spregovori«, ko se uglasimo z naravo, in simbolizira prisluškovanje govorici Univerzuma, živalim in bitjem drugih ravni.

Tudi slovanski predniki nas učijo hoditi z odprtimi očmi, ko je ljubeče oko merilo resnice. S svetostjo zrenja in poslušanja nas učijo živeti duha v materiji - z umetnostjo preslikavanja. Popotovanje starih Slovanov simbolizira mit hoje na sveto kristalno goro in dvigovanje po kozmičnem drevesu in svetovni osi (axis mundi) skozi različne svetove in dimenzije do najvišje (9.) dimenzije zavesti, do Vira, Izvora ali Centra. Duhovne vsebine zagovorov, rekov, bajil, zarotitev, molitev, duhovnih formul, praznovanj, pesmi, besed in čarov, pričajo o pozabljenem in prezrtem zavedanju slovanskih starosvetnosti. Tudi slovanski modreci in zdravilci imenovani »baliji« so vedci šamanskega formata. In »kresniki in vedomci« so potniki skozi dimenzijske svetove. So tisti, ki vedo. Naš sveti krog se izrisuje v »sveti ris«. Mavrica in sveto drevo (ali gora) pa gradita most v onostranstvo in transcendentalno izkustveno zavest - vse do izvornega mesta kreacije ali Doma duše. Staroslovansko božanstvo Vedun naj bi zdravilo z besedo in zvokom, ki pomeni vozilo med različnimi resničnostmi.

Staroslovensko duhovno iskanje je dedič staroselske, indoevropske in slovanske staroveške filozofije življenja in brezčasne duhovne modrosti človeštva, ki se je s prvinami t.i. ljudske kulture prebila v naš čas kot svojevrstna relikvija kozmično zemeljske etike ter načina bivanja in ustvarjanja. V njej je mogoče prepoznati tisočletja dedovana spoznanja, nesmrtne nauke in srž iniciacijskih potovanj naših planetarnih prednikov. V njej se zrcali troedinost ali Sveto trojstvo zemeljskega – duhovnega – kozmičnega. In nakazuje življenjski stil osveščenega popotnika oz. iskanje in vzpostavljanje vsepovezane mnogodimenzionalne (vsaj 9 – ali celo 12 ravni) zavesti - osrediščeno kozmično zemeljsko misijo bivanja.

Kelto-ilirsko izročilo je izšlo iz indoevropske duhovne dediščine in še starejše staroselske kulture današnjega evropskega prostora. Dedovana kultura je vse do našega časa ohranila občutljivost za zemeljsko in kozmično, tako v mitu in legendah, v zvočnem jeziku in ritmih… ter nam v bogati simboliki prenesla sporočila prednikov, ki so že pred tisočletji iskali in raziskovali univerzalno, arhetipsko, človeško, prvobitno, skladje ali popolnost, časovno pogojeno in brezčasno: sporočila sočutne kozmične zavesti ali ljubezni. Prav je, da na koncu 9. dimenzionalnega popotovanja prisluhnemo svoji lastni duhovni tradiciji in se zavemo, da so zakonitosti življenja pravzaprav povsod enake, čeprav so v vsaki kulturi oslikane s sebi lastno pestro simboliko. In poiščemo v sebi »sveti gral« ali razsvetljeno povezanost vseh ravni (dimenzij) bitja in bivanja. Ključ narave in obilja predstavlja sončno oko Boga Belina.

Naše oživljanje tako ohranjenih kot izgubljenih staro-slovenskih (slovanskih) obredovanj, nam omogoča podoživeti veličastno duhovno izkušnjo naših prednikov in nam odstira bližnjico na vrh svete gore, piramide, »nebeške lestve«, na vrh svetega drevesa z zlatimi jabolki ali sadovi; odpira pot do cilja potujoče duše v utelešenju. Vabljeni ste na odkrivanje in praznovanje prezrtega, ki razgrinja smernice življenjskih iskanj ter odgovarja na vprašanja, kdo smo, čemu smo in kako harmonično bivati. Ključ kozmičnih vrat iz ali na 9. raven zavesti je troedini ključ Galaktičnega središča in Mlečne ceste.

 

Ansambel v obredju ognja (otok Rutnjak, iŽ, 2009)

o straneh / Katedra Veduna © 2008-2009