logo_Veduna
  O katedri VEDUNA
  Predstavitev katedre
Dr. Mira Omerzel - Mirit
Življenje brez običajne hrane (pranojedstvo)
Razmišljanja
 
Dejavnosti katedre
  Delavnice in tečaji
Program / Termini
Izkustva tečajnikov

Novosti
Aktualni dogodki
Minuli dogodki (Facebook)

  Knjige in zgoščenke
  Knjige
Zgoščenke
Naročila

  Donacije
  Nagovor
Anketa
Donatorstvo
Obrazec (MS Word)
Obrazec (PDF)


  Ansambel Vedun
  Predstavitev
Ustvarjalna izkaznica
Nosilci zvoka
   Dve novi zgoščenki

  Nega glasu in
naravno petje
  Predstavitev
Mojka Žagar
Vtisi udeležencev

Intenzivi
  Informacije
in prijave
031/ 748-478
po 14.00 uri
Tatjana Podobnik


 

  Kdaj in kje
Vsako tretjo soboto v mesecu (razen julija, avgusta in septembra) od 17.00 do 21.30 v BIC, Ižanska 10, Ljubljana.

 

 

Zaradi omejenega števila udeležencev prosimo, da
se prijavite najkasneje do srede pred intenzivom.
V primeru odpovedi udeležbe vas prosimo,
da nas o tem pravočasno obvestite, da lahko vaše mesto ponudimo drugim.

Dostop je označen. S seboj obvezno prinesite copate, podloge in odeje za sedenje ali ležanje, očiščene kristale za delo (kamena strela, roza kvarc ali ametist) in majhno daritev - cvet, sadež.

 

Kozmične iniciacije
Maraton prosvetljenja
Veduna Kozmična resonanca
Transcendenca zavesti in zvoka
 
 
     
 
DEVET DIMENZIJ (2008/2009)

Obredovanja (in intenzivi šole za duhovni razvoj Veduna) ali Veliki Misteriji kirurgije zvoka z orodji šamansko obrednih izročil različnih tradicij preteklosti našega planeta ponujajo uvide in možnosti za razvozlavanje smisla življenja in vsakodnevnih zagat s kirurgijo zvoka. V sebi nosijo zavedanje naših prednikov o preseganju lastnih zamejitev, težav, neharmoničnosti, nesrečnosti v odnosih, bolezni in siromaštva različnih oblik.

 

Šamansko modrost zmore v sebi prebuditi vsak človek, ko se poveže z zemljo, zvezdami in kozmičnim prostranstvom. (Slikarija tuvanskega umetnika, Kizil)

Nenehno smo na potovanju preobrazbe. V življenju se pravzaprav ves čas učimo šamanskih tehnik prepoznaje, urejanja in vzpostavljanja reda v kaosu. Ko človek razume, sprejme in predano zaživi zemeljsko in kozmično (telesno in duhovno), v sebi lahko uresniči modrega šamana ali modreca, ki vé in zmore potovati skozi čas in prostor, svetove in dimenzije, kozmične, zemeljske in lastne razsežnosti. Vibracijski darovi uglaševanja s kozmičnimi ritmi in frekvencami, ki so jim različne tradicije nadele sebi všečna in povedna imena Bogov, demonov, vil ali angelov, so planetarni ali elementarni slišni in neslišni zvoki in frekvenčna valovanja. Svetlobno zvočni jezik dimenzij nad tretjo povezuje z različnimi ravnmi bivanja in z ravnmi lastnega večnivojskega bitja ter krepi devet temeljnih človekovih duhovnih in telesnih moči. Vsak obred ali intenzivno delo na ozaveščanju ali odpiranju človekove večdimenzionalne biti je namenjen vzpostavljanju harmonije osnovnih in znova prebujajočih se prezrtih ali spečih sposobnosti in zmožnosti.
 
     CIKEL DEVETIH INTENZIVOV
Devet iniciacijskih poti ali moči preobrazbe

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Devet iniciacijskih poti ali moči preobrazbe

 

Sveto trojstvo ali šamanska lestev (axis mundi) v prosvetljenje, harmonijo in obilje. (Muzej Krasnojarsk)


I. (Prva dimenzija)
Dogovori duš in inkarnacijsko potovanje

Duhovno ali šamansko potovanje se pričenja z razumevanjem človekovega utelešenja, inkarnacijskih potovanj in dogovorov duše. Razvozlavanje ni vedno lahko, vendar nas z magično močjo priteguje v iskanje razumevanja, čemu, zakaj in zakaj prav na takšen način... Obredovanje ali širitev zavesti (ali duše) v prvo temeljno dimenzijo je namenjena obujanju kozmičnega ognja Galaktičnega centra ali odpiranju energije Izvornega impulza stvarjenja v zemeljskem utelešenju. Ozaveščanjeje simbolizirajo vibracije ali darovi staroslovenskega boga Peruna, podpirajo pa vibracije Oriona (Betelgeza).

II. (Druga dimenzija)
Čiščenje celičnega spomina in iskanje njegove popolnosti

Da bi na vseh ravneh življenja in našega večdimenzionalnega bitja dosegli resonanco, harmonijo in potešeno ubranost, moramo pričeti pri celičnem spominu in kozmični doktrini odtisov (matric) popolnega v snovnem svetu. Čiščenje travmatičnih zapisov celičnega spomina omogoča vzpostavljanje reda v kaosu in odstranjuje popačenja prvobitne (božanske) ideje v fizičnem svetu. Obredovanje se odvija v simbolu Zemlje, snovnega telesa in njegovih osnovnih gradnikov (celic) ter božanske vibracije Sventovida, božanstva, ki vidi sveto. Naš travmatični celični spomin pomagajo odstranjevati tudi kozmične vibracije, ki jih imenujemo Mojstri Arkturiusa.

III. (Tretja dimenzija)
Življenje, smrt in nesmrtnost

Življenje in smrt sta le dve polovici celovitega, enovitega. Sprejeti oboje s hvaležnostjo in brez strahu pomeni resnično živeti. Uskladiti načela ali kozmične zakone življenja in smrti v nenasprotujočo celoto pomeni iskati in doseči nesmrtnost ali prebujenje, ki transcendira čas in prostor ter fizične omejitve. Zvočna kirurgija izvorne življenjske energije ter naših čustev in misli je pod okriljem stalno transformirajoče planetarne energije Urana ter frekvenčnega valovanja, ki ga imenujemo Mojstri Severnice, ter v simboliki boginje Voloske. Tretja dimenzija zavesti odpira vrata v nesnovne ravni bivanja. V svet čustveno miselnih energijskih oblik ali zapisov ter domišljijskih tvorb in vizij astrala ali večnega informativnega sistema akaše, ki hrani informacije o vsem, kar je bilo, kar je in celo, kar šele bo.

IV. (Četrta dimenzija)
Odnosi, moški in ženski princip in androginost

Svojo »ujetost« v komplementarni esenci moških in ženskih energij razrešujemo z vzpostavljanjem univerzalnega sočutja in brezpogojne ljubezni ter s tolerantnim sprejemanjem drugačnosti. Uskladitev obeh esenc v ubrano celoto nas postopno vodi v androginost ali poenotenje obeh navideznih polov, tako v sebi kot v življenju in partnerstvu. Celovitost obeh odpira pot močnejšemu dotoku življenjske energije (prane) ali vitalne moči, kar povzroči skokovito napredujoče transformacijske procese. Duhovno ozaveščanje je v simboliki planetarnih energij Saturna in Sonca ter slovanskega božanstva imenovanega Stribog. Obredovanje se dotika predvsem človekovih občutij ob podpori vibracije Rigla.

V. (Peta dimenzija)
Kozmični zakoni brezpogojne ljubezni zavesti ali duše ter srčne modrosti univerzalnega sočutja

Življenje se odvija po galaktično kozmičnih zakonitostih. Če z njimi nismo usklajeni ali jih kršimo, nam sreča ne bo naklonjena. Moramo slediti načelom brezpogojne ljubezni duše in univerzalnemu sočutju. Pravzaprav nimamo izbire. Če jim ne sledimo, ustvarimo neravnovesje ali neuglašenost ter najrazličnejše težave. Peta dimenzija je raven brezpogojne ljubezni duše, ki skozi labirint uma in srca odpira vrata na sledeče (povsem duhovne) ravni bivanja in je v simboliki planetarnih energij Venere ter sončevega prenašanja valovnih informacij izvorne Inteligence vesolja. Simbolizira jo izvorna življenjska energija, ki jo imenujemo prana. Dodeljena ji je frekvenca božanstva Svarožič ter vibracije Mojstrov Plejad.

VI. (Šesta dimenzija)
Popolne življenjske oblike ali raven svete geometrije oblikotvornega polja, živalski vodniki, cvetlične mandale

V Kozmosu je nešteto življenjskih oblik. Prav tako na Zemlji. Razumeti in sprejemati razliične zemeljske in kozmične življenjske oblike – od človeka, živali, do sonca in lune... - pomeni uresničevati kozmični zakon celovitosti in vzpostavljati obilje in radost ljubeče vsepovezanosti. S širjenjem zavesti in srca prebujamo speči potencial uma (kozmično telepatijo), zdravimo svojo bit in svoj odnos do sebe, narave in drugih ter odpiramo vrata na raven oblikotvornega (morfološkega) polja šeste dimenzije, kjer so »osnutki« (ideje) tudi snovnih teles vseh utelešenih življenjskih oblik. Iz te ravni lahko z mojstrstvom uma in srca ponovno vzpostavljamo popolnost telesa ter odpravljamo popačenja na snovnih in nesnovnih ravneh bitja.Ta raven je v simboliki planetarnih energij Neptuna in Plutona ter božanskih vibracij boga Dažboga. Prepustili se bomo delovanju vibracij Vege.

VII. (Sedma dimenzija)
Kodirani zvok prebujanja ter vstajenje in planetarne sanje

Smisel naših življenj je podrejen skupinski zavesti oz. kozmični ali galaktični zavesti večje celote. Namen našega življenja je podrejen širši »kozmični volji« in zemeljskim planetarnim sanjam, ki so hkrati tudi sanje Inteligence vesolja. Usklajenost z njimi nam omogoča plavanje s tokom ter harmoniziranje naših trenutnih življenjskih zagat in ugank. Celotno stvarstvo ni nič drugega kot paleta zvočnih vibracij in zvok je tudi vsako živo bitje, planet, sonce ali gora ter vsak kamen... Zvok je modrost izvorne »ideje Boga«, ki se z zvenečimi strunami uteleša in pogovarja z nami. Sedma dimenzija nas uči (so)zveneti na vseh ravneh ali dimenzijah bitja s pomočjo medijskega zvoka. Proces preobrazbe in prebujanje v zavest enosti je v znamenju usklajevanja našega uma in volje s kozmičnim umom ali božansko Inteligenco. Obredovanje je v znamenju vibracij Lune in božanstva imenovanega Vedun. Kot pomoč sodelujejo energijska valovanja Kriptona.

VIII. (Osma dimenzija)
Kozmična ali galaktična zavest in prebujanje pozabljenega nemega znanja Univerzuma

Naša brezmejna zavest različnih dimenzijskih sposobnosti in zaznav ni nikoli izgubila kozmične, galaktične in zemeljske modrosti našega obstoja. V nas tiči kot nemo znanje, ki čaka, da se prebudi. Ko širimo zavest, jo prebujamo iz sna in zazvenimo na vseh ravneh ali dimenzijah bitja. Nemo znanje prvobitne (prebujene) modrosti nima omejitev in se lahko dotakne česarkoli, kjerkoli in kadarkoli. Tako v preteklosti kot tudi v prihodnosti. Iskanje ubranosti z osmo dimenzijo je zavedanje kozmične volje ali namena in zavestno prebujanje speče modrosti v nas. Je v simboliki planetarne energije Jupitra in staroslovanskega božanstva obilja - Radogosta. Oboje pa je v navezavi z vibracijami Siriusa.

IX. (Deveta dimenzija)
Veliki Misteriji Svetega trojstva neslišnega zvoka v odkrivanju celovitega mnogonivojskega bitja in ustvarjanje z univerzalno silo vesolja

Velike Misterije človekovega modrega šamanskega potovanja zaključujemo z odkrivanjem vseh (9.) ravni bitja in spečih talentov. Uravnovešeno in prebujeno bitje je kozmični telepat ali ustvarjalec, ki je v sebi prebudil raznovrstne sposobnosti zavesti, uma in srca odkritih na potovanju, ki mu pravimo življenje. Prebujeni Tvorec dovoljuje, da skozenj ustvarja univerzalna sila vesolja, usklajena s planetarnimi sanjami, s Kozmično Inteligenco ali umom; v skladu z brezpogojno ljubeznijo univerzalnega sočutja ter kozmičnimi zakoni – ubrano z dogovori duše ali usode ter namenom življenja. Izkustvo je namenjeno vzpostavljanju popolne predanosti v znamenju planetarnih energij Merkurja inTriglav–ega božanstva. Na tej zadnji postaji 9-stopenjske poti preobrazbe se bomo prepustili obdarjanju z energijami Mojstrov Galaktičnega centra ali Galaktičnega Sonca – Sonca za Soncem.


 

Boben in obredna obleka na svetem mestu (Bobrovi izviri, Tuva, 2008)

o straneh / Katedra Veduna © 2008-2009